همه آنچه باید در مورد بازسازی دهان بدانید

بازسازی دهان اصطلاحی است که در مواردی که مشکلات دندانی شدید در دو فک بیمار وجود داشته باشد و نیاز به درمان های ترکیبی، ترمیمی، ایمپلنت، زیبایی و بازسازی اکلوژن (روی هم آمدن دندان ها) و اصلاح جویدن لازم باشد استفاده می شود.

بازسازی کامل دهان به طور معمول توسط دندانپزشکان ماهر به امور پروتز و ایمپلنت و در مواردی نیاز به همکاری تیمی بین دندانپزشکان مختلف و متخصصان دندانپزشکی مانند: پریودنتیست ها (متخصص لثه ها)، جراحان دهان، ارتودنتیست ها (متخصص در حرکات و موقعیت های دندان) و اندودنتیست ها انجام می شود.

 

مزایای بازسازی و بهبود سلامت دهان

مهمترین مزایای بازسازی دهان به شرح زیر می باشد.

  • محافظت از دندان در برابر ترک خوردگی، سایش و حفاظت از دندان ‌ها باقی مانده
  • ایجاد لبخندی زیبا
  • بهبود حالت لب، چانه و صورت
  • بهبود گفتار
  • افزایش سلامت لثه
  • افزایش اعتماد به نفس افراد
  • بهبود فرایند جویدن

در چه مواقعی می توان از بازسازی کامل دهان استفاده کرد؟

بازسازی دهان یک روش درمانی تخصصی است که در موارد زیر می ‌توان از آن استفاده کرد:

  • از دست رفتن چندین دندان: اگر بیمار چندین دندان خود را از دست داده باشد و نیاز به جایگزینی دندان‌ باشد، بازسازی کامل دهان در نظر گرفته می ‌شود.
  • آسیب دیدگی شدید دندان‌ ها: در صورتی که دندان های بیمار، به شدت آسیب دیده باشند،از طریق فرایند بازسازی دهان، باید به ترمیم دندان های وی پرداخت.
  • مشکلات پریودنتال: اگر بیمار با مشکلات مربوط به لثه از جمله پریودنتال مواجه شود، بازسازی کامل دهان به منظور بهبود وضعیت لثه ‌ها انجام می ‌شود.
  • شکستن چندین دندان: اگر چند دندان بیمار شکسته یا ترک خورده باشند، ممکن است به بازسازی کامل دهان نیاز باشد.
  • فرسایش دندان ‌ها: افرادی که دندان‌ های آن ها به شدت ساییده شده و نیاز به بازسازی و بازیابی اکلوژن (روی هم آمدن دندان‌ ها) داشته باشند، می توانند از طریق عملیات بازسازی دهان، به بهبود وضعیت دندان های خود بپردازند.
  • درد فک و ماهیچه: افرادی که هنگام گاز گرفتن با مشکلاتی از قبیل سردرد، گرفتگی ماهیچه و درد فک مواجه می شوند، می توانند از فرایند بازسازی کامل دهان استفاده کنند.
بیشتر بخوانید  اینله و آنله روش های ترمیمی غیر مستقیم

فرایند کامل بازسازی دهان چگونه است؟

اگر فکر می کنید که به بازسازی کامل دهانی نیاز دارید، باید برای معاینه به دندانپزشک خود مراجعه کنید. ابتدا دندانپزشک برای تعیین میزان مشکل و گزینه های درمانی، دهان را معاینه می کند و شرایط های زیر را بررسی می نماید:

  • دندان ها: وضعیت دندان ها، مشخص خواهد کرد که چه روش ترمیمی مورد نیاز است ( مانند: روکش پرسلن، اینله و آنله ها، بریج ها یا کاشت ایمپلنت یا ترمیم های همرنگ). بنابراین، دندانپزشک به طور ویژه به هرگونه حفره و پوسیدگی، ساییدگی، ترک، دندان های کوتاه و بلند، مسئله کانال ریشه و حرکت دندانی توجه می کند.
  • بافت های پریودنتال (لثه): اگر لثه شما سالم نباشد، به احتمال زیاد برای درمان بیماری پریودنتال به جرم گیری دندان و تسطیح سطح ریشه نیازمند هستید. برای اطمینان از این که دندان های تازه بازسازی شده شما پایه ای محکم و اساسی داشته باشند، باید وضعیت بافت های نگهدارنده ی دندان یعنی استخوان و بافت های PDL بررسی شود و در صورت نیاز بازسازی بافت های نرم یا استخوانی لازم انجام شود.
  • مفصل فکی گیجگاهی، عضلات فک و اکلوژن: یک stable bite ( موردی است که در زمان بستن دهان یا جویدن، درد ندارید و موجب سایش و تخریب دندان ها نمی شود ) برای سلامتی کلی دهان مهم است. در صورتی که قصد بازسازی دهان دارید، تغییرات اکلوژن باید مورد توجه قرار گیرد. در حقیقت، ممکن است قبل از انجام هرگونه اقدامات ترمیمی، برای اصلاح اکلوژن نیاز به ارتودنسی یا روش های درمانی دیگر باشد تا موجب تخریب دندان های ترمیم شده نشود.
  • زیبایی: رنگ، شکل، اندازه، نسبت دندان ها و چگونگی ظاهر شان در رابطه با لثه، لب، دهان، نمای جانبی و صورت، از عواملی است که در بازسازی کامل دهان اهمیت دارد.

پروسه معاینه شامل موارد مختلفی می شود، مانند: تصاویر رادیوگرافی، عکس های فتوگرافی صورت و دهان بیمار، قالبگیری از دندان های فوقانی و تحتانی و مدلی که از قالبگیری دندان ساخته شده است. همچنین ممکن است دندانپزشک، فرد مورد نظر را برای مشاوره به متخصصان دیگری (پریودنتیست، ارتودنتیست، جراح فک و صورت) ارجاع دهد تا یک برنامه درمانی مناسب تهیه شود.

بیشتر بخوانید  تفاوت روکش دندان و لمینت سرامیکی دندان در چیست؟

در نهایت دندانپزشک، با اطلاعات جمع آوری کرده، یک طرح درمان یا شاید در مواردی چندید گزینه درمانی با توجه به زمان و مسائل مالی به شما پیشنهاد می دهد که به صورت گام به گام باید به این طرح درمان ها عمل شود و معمولا در بازه های زمانی مشخص تقسیم بندی می شود.

نیاز به بازسازی کامل دهان ممکن است به دلایل زیر انجام شود

  • دندان هایی که دچار آسیب یا شکستگی شده اند.
  • دندان هایی که تحت فرسایش و ساییدگی (کوتاه شدن دندان) قرار می گیرند، مانند: فرسایش اسیدی طولانی مدت (غذاها، نوشیدنی ها، رفلاکس اسید) یا دندان قروچه.
  • شکایت مداوم از درد فک، ماهیچه و سردرد که در زمان گاز گرفتن ایجاد می شود.
  • افرادی که از لحاظ تغذیه، جویدن با دندانهای خود دچار مشکل هستند.
  • افرادی که وضعیت قرار گیری دندان های آنها در فک نامرتب، نا قرینه و نا زیبا است.

تفاوت بازسازی دهان با اصلاح طرح لبخند

اصلاح طرح لبخند در حقیقت زیر مجموعه ای از باز سازی دهان است و زمانی استفاده می شود که شما تصمیم می گیرید لبخندی زیباتر داشته باشید اما در بازسازی دهان در صورتی که درمان های لازم انجام نگیرد ممکن است عوارض بیشتری مانند سایش بیش از حد دندان ها و به وجود آوردن مشکلات شدید فکی و غیره به وجود بی آید پس در نتیجه بازسازی دهان مهم تر از اصلاح طرح لبخند می باشد.

از چه نوع روش هایی در بازسازی کامل دهان استفاده می کنند؟

در فرایند بازسازی کامل دهان، از مجموعه ‌ای از روش ‌های دندانپزشکی و ترمیمی استفاده می کنند تا بهبود سلامت دهان و دندان‌ های بیمار حاصل گردد و ساختار دهان به بهترین روش ممکن، بازسازی شود. این روش ‌ها شامل موارد زیر می شود:

  • بازسازی بافت لثه،
  • افزایش طول تاج دندان‌ ها،
  • ترمیم ‌های موقت و دائمی،
  • ایمپلنت دندان،
  • پیوند استخوان یا بافت نرم،
  • درمان پریودنتال،
  • درمان ریشه دندان ‌ها
  • ارتودنسی 
بیشتر بخوانید  روکش دندان و انواع آن ها

هر فرد متناسب با مشکلی که دارد، باید از یکی از روش های بازسازی کامل دهان استفاده کند. در فرایند بازسازی کامل دهان، از یک درمان منحصر به فرد همراه ترکیب مختلفی از روش های مذکور استفاده می ‌شود. بنابراین مشکلات مربوط به دهان بیمار، به طور کامل رفع گردد.

 

قبل از بازسازی دهان دکتر نوربخش
قبل از بازسازی دهان – دکتر نوربخش
بعد از بازسازی دهان
بعد از بازسازی دهان – دکتر نوربخش

توضیج بازسازی  Full Mouth تصاویر بالا: در این کیس ترکیبی از درمان ها شامل درمان ریشه، لمینت سرامیکی به هدف زیبایی و بستن فاصله بین دندان‌ها و بهبود رنگ ایمپلنت های دندانی برای جایگزینی دندان‌های کشیده و فضاهای خالی و روکش دندانی برای دندان‌های شماره ۶و۷ که دارای ترمیم شکسته بودند انجام شد.این کارها به مراتب پیچیده تر و نیازمند تعداد جلسات بیشتری برای یک نتیجه ایده آل می باشد در این کیس ابتدا عمل سینوس لیفت و همزمان کاشت ایمپلنت ها انجام شد پس از گذشت حدودا شش ماه از زمان کاشت کارهای درمانی انجام گرفت(عصب کشی ،ترمیم دندان های پوشیده)پس از اتمام این مراحل تراش لمینت های جلو هم داده شد و همزمان یک قالب یک پارچه برای ساخت لامینت و روکش های لینکی گرفته شد برای یک درمان زیبایی ایده ال وهماهنگ درانتهای کار بهتر است تمام مار های لابراتواری در یک مرحله و همزمان با هم انجام شود.

هزینه ها و پوشش های بیمه

معمولا درمان های بازسازی دهان، مانند روکشها، ترمیم ها و درمان های لثه تا حدودی تحت پوشش بیمه های تکمیلی قرار می گیرند، ولی درمان هایی که جنبه زیبایی به خود می گیرند، مانند روکش سرامیکی، از سقف تعهدات بیمه خارج می شوند.

بازسازی دهان اصطلاحی است که در مواردی که مشکلات دندانی شدید در دو فک بیمار وجود داشته باشد و نیاز به درمان های ترکیبی، ترمیمی، ایمپلنت، زیبایی و بازسازی اوکلوژن (روی هم آمدن دندان ها) و اصلاح جویدن لازم باشد استفاده می شود.

Originally posted 2023-02-23 20:21:56.

فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل

جدیدترین مطالب

عضویت در خبرنامه

آیا به دنبال نکات مهم مراقبت از لمینت دندان هستید؟ اگر برای اصلاح دندان ها یا طرح لبخند خود، لمینت دندان را انتخاب کردید، حتما به دنبال نکاتی هستید که از دندان ها و لبخند زیبایتان به خوبی مراقبت کن...
روکش دندان یکی از جذاب ‌ترین و مؤثرترین روش‌ های ترمیم و حفظ دندان‌ های به شدت تخریب شده و در حقیقت یکی از روش های موثر در ترمیم دندان هایی است که شاید به روش مستقیم (امالگام و کامپوزیت) نتوان آنها...
اینله و آنله، جزء روش های ترمیمی دندان اند که توسط دندانپزشکان ترمیم و زیبایی مورد استفاده قرار می گیرند و طبق تشخیص دندانپزشک جایگزین محافظه کارانه تری (با تراش کمتری) نسبت به روکش دندان هستند. از...
اصلاح طرح لبخند، فرایندی است که موجب بهبود ظاهر دندان ها و ایجاد لبخندی ایده آل تر می شود که می توان آن را از طریق یک یا چند روش دندانپزشکی زیبایی انجام داد، ازجمله: تعویض روکش های قدیمی د...
بله، می ‌توانید از لمینت برای دندان های کج استفاده نمایید، اما قبل از انجام فرایند لمینت دندان، باید چندین نکته مهم را بدانید. اگر دندان‌ های شما کج است و قصد دارید آن ‌ها را صاف و زیبا کنید، تا پا...
این روزها با توجه به تبلیغات مراکز دندان پزشکی در حوزه ی برند کامپوزیت ها یکی از سوالات پر تکرار بیماران و یکی از نگرانی های آن ها تصمیم در مورد انتخاب بهترین برند کامپوزیت است. به همین خاطر تصمیم ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *