اورژانس دندانپزشکی

فهرست مطالب

اورژانس دندانپزشکی چیست؟ موضوع بسیار مهمی که برای هر کسی ممکن است اتفاق بی افتد. مشکلات مربوط به دندان ها معمولا با درد همراه است. اما برخی از این مشکلات تحت عنوان دندانپزشکی اورژانسی مطرح می شوند که با درد بیشتر و غیر قابل تحمل، تورم  و در بعضی از موارد تب همراه است. یکی از مهمترین مباحثی که پیرامون مسئله دندانپزشکی اورژانسی وجود دارد، انتخاب یک دندانپزشک مجرب و مورد اعتماد می باشد که در موارد اورژانس دندانپزشکی بیمار را در اولویت کاری قرار دهد و در دسترس باشد. در واقع هنگامی که ما از خدمات یک دندانپزشک مجرب و معتمد استفاده می کنیم، از وی انتظار داریم که دائما در دسترس باشد و همچنین مطب و راه های ارتباطی مشخصی داشته باشد. چرا که موارد دندانپزشکی اورژانسی بسیار حائز اهمیت هستند و ممکن است در هر ساعت از شبانه روز برای بیماران به وجود بیایند. اما چه مشکلاتی را در حیطه دندانپزشکی اورژانسی دسته بندی می کنیم؟

موارد اورژانس دندانپزشکی که نیاز است سریع به دندانپزشک مراجعه کنید:

قبل از بررسی موارد دندانپزشکی اورژانسی، بایستی با تعریف آن آشنا شویم. موارد اورژانسی دندانپزشکی، مواردی هستند که شما باید برای درمان آنها سریعا به یک دندانپزشک یا کلینیک دندانپزشکی مراجعه فرمایید. در ادامه به ذکر موردی این مشکلات بسنده می کنیم و سپس توضیحات تفصیلی هر کدام را ارائه خواهیم داد.

  • دندان درد شدید و مداوم که حتی ممکن است با مسکن هم آرام نشود.
  • درد زیاد دندان که بیشتر از چند روز طول بکشد، عفونت شدید دندان.
  • ضربه خوردن (تروما) به دندان و از جا درآمدن آن یا شکسته شدن دندان.
  • ایجاد ترک در دندان و ترمیم یا روکش روی دندان.
  • خونریزی دندان یا لثه.
  • تورم اطراف دهان و حفره های دهان.
  • آبسه.
  • افتادن روکش، لامینت سرامیکی، کامپوزیت و روکش موقت دندان.
  • اورژانس پروتز دندان.

ضربه خوردن به دندان (تروما):

بر اثر هر اتفاقی ممکن است دندان ضربه بخورد و گاهی دچار شکستگی شود دندان شکسته معمولا با درد همراه است در این مواقع باید سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید در بیشتر موارد دندان ضربه دیده و شکسته عصب کشی شده و توسط ترمیم یا روکش بازسازی میشود .

افتادن دندان به طور ناگهانی:

در بسیاری از موارد مخصوصا در کودکان و دندانهای قدامی انها ،ضربه به دندان می تواند باعث لق شدن یا افتادن آن شود. در اینگونه موارد بهتر است، دندان افتاده شده را در دهان، آب و یخ  یا سرم نگه دارید تا رطوبت آن حفظ شود. سپس در سریع ترین زمان ممکن به یک دندانپزشک مورد اعتماد مراجعه نمایید. ایشان می توانند دندان افتاده شده را در جای خود قرار دهند و آن را ترمیم نمایند. آن چیزی که تعیین کننده خواهد بود، سرعت عمل شما می باشد.

ایجاد ترک در دندان و ترمیم یا روکش روی دندان:

گاهی اوقات ممکن است که ترک هایی در دندان یا روکش آن اتفاق افتد که از موارد دندانپزشکی اورژانسی محسوب می شود. در ابتدا باید بگوییم که اگر دندان شما ترک برداشته یا شکسته است ولی دردی را احساس نمی کنید، این مسئله جزء موارد دندانپزشکی اورژانسی به حساب نمی آید. اما احساس درد در اینگونه موارد می تواند بسیار خطرناک باشد؛ چرا که ممکن است ترک یا شکستگی به تاج یا ریشه  نیز وارد شده باشد. پس اگر درد زیادی را احساس می کنید، بهتر است فورا به یک دندانپزشک مراجعه نمایید تا درمان های مربوطه انجام گیرد. قبل از مراجعه بهتر است کارهای زیر را انجام دهید:

  • می توانید از مسکن ها و داروهای اورژانس دندانپزشکی برای کاهش درد خود نیز استفاده کنید.

تورم اطراف دهان و حفره های دهان:

تورم های اطراف دهان، تورم صورت و تورم زیر صورت  در واقع هشدار جدی می باشند که بدن به ما می دهد. این برآمدگی ها یا برجستگی ها نشانه وجود عفونت های جدی در دهان می باشند. در نتیجه نمی توان با ساده انگاری، از کنار آن گذشت و بهتر است در چنین مواردی مشکل خود را با یک دندانپزشک در میان بگذارید. چرا که وجود عفونت در دهان بسیار خطرناک است و ممکن است مشکلات جبران ناپذیری را برای شما به وجود آورد.

آبسه:

قطعا همه ما نام آبسه را شنیده ایم. اما آبسه چیست و چرا یک دندانپزشکی اورژانسی محسوب می شود؟ آبسه در واقع حفره هایی چرکی می باشند که در کنار ریشه های عفونی دندان ها نمایان می شوند. این مشکل که بر اثر عفونت باکتریایی به وجود می آید، می تواند تمامی افراد را سنین مختلف درگیر خود کند. به طور عادی اگر آبسه به موقع درمان شود، هیچ مشکلی را برای بیمار به وجود نمی آورد. اما اگر نسبت به آن بی توجهی شود، ممکن است به ناحیه صورت، سر و گردن نیز سرایت نماید و مشکلات گسترده تری را ایجاد کند. به علاوه از آنجایی که آبسه، خود به خود درمان نمی شود، برای درمان آن بایستی به یک دندانپزشک مراجعه نمایید.

افتادن روکش، لامینت سرامیکی، کامپوزیت، ترمیم یا پروتز روی آن:

هر یک از موارد فوق الذکر می تواند به علت تاثیر در ظاهر بسیار نگران کننده باشد. در اینگونه موارد، بهتر است ابتدا آرامش خود را حفظ کنید و سپس با دندانپزشک خود، مشاوره داشته باشد و در صورت امکان فوریت های دندانپزشکی مراجعه نمایید. در صورت سالم بودن لامینیت و روکش دوباره آماده و چسبانده می شود، کامپوزیت ترمیم ها  با مواد همرنگ دوباره اصلاح می شود و به حالت اولیه برمیگردد.

اقدام های مورد نیاز در مواجه با اورژانس دندانپزشکی:

اورژانس دندانپزشکی یکی از مسائلی است که بسیاری از افراد با آن مواجه شده‌اند. در این شرایط، شاید ابتدا احساس ناتوانی و ترس از اینکه چه کاری باید بکنیم، به ما دست می‌دهد، اما در واقع در این مواقع، باید بیشتر از هر زمان دیگری، سریع و کارآمد عمل کرد.

اگر در مواجه با یک مرکز اورژانس دندانپزشکی هستید، اولین قدمی که باید بردارید این است که با یک دندانپزشکی تماس بگیرید و در صورتی که نمی‌توانید با پزشک خود تماس بگیرید، باید جهت دریافت خدمات به نزدیک ترین مرکز اورژانس دندانپزشکی تهران مراجعه کنید.

همچنین در صورتی که در زمان مواجهه با مورد اورژانسی، خونریزی وجود دارد، باید سعی کنید با استفاده از یک دستمال تمیز، محل خونریزی را فشار دهید. همچنین در صورتی که درد شدیدی وجود دارد، می‌توانید از مسکن استفاده کنید.

نظرات مراجعین در زمینه

اورژانس دندانپزشکی

سلام خانم دکتر من یکی از بیماران قدیمی شما هستم که حدود 2 سال است دندان های مرا درست کردید باور کنید من آمریکا هستم و هر کجا میرم از من سوال می کنند مجا درست کردید و همه دندان های مرا مورد تحسین قرار می دن ممنون از اینکه به من اعتماد به نقس دادید که با اعتماد بخندم.
بهاره
بهاره
لمینت سرامیکی
5/5
سلام خانوم دکتر مهربون خسته نباشید ممنون بابت همه زحمتایی که برام کشیدید عاشقتونم ❤️
پریسا
پریسا
لمینت سرامیکی
5/5
خانم دکتر شما بی نظیرید😊 من پیش شما کار بلیچینگ هم انجام دادم و خیلی راضی ام 😍😍 دستانتان پر توان خانوم دکتر مهربون و زیبااااااااا و دوست داشتنی ❤️
الهام
الهام
سفید کردن دندان
5/5
خونریزی کشیدن دندان و متوقف کردن آن، یکی از چالش هایی است که تمامی افراد که دندان کشیده شده یا جراحی شده دارند با آن دست و پنجه نرم می کنند. به طور کلی باید بگوییم که خونریزی کشیدن دندان طبیعی بین ...
بعد از کشیدن دندان باید چه مراقبت هایی انجام دهیم؟ این همان سوالی است که همه ما بعد از دندان کشیدن ممکن است با ان مواجه شویم. کشیدن دندان می تواند دلایل متنوعی از جمله آسیب دیدگی غیر قابل بازگشت , ...
امروزه، کمتر کسی را می توان یافت که حداقل یک بار، کشیدن دندان را تجربه نکرده باشد. کشیدن دندان به خودی خود، کمی درد را به همراه دارد که توقع می رود بعد از 2 الی 6 روز طی مراحل بهبودی درد نیز کاهش پ...
درای ساکت یا حفره خشک، با وجود احتمال رخ دادن بسیار پایین یکی از شایع ترین و متداول ترین دلایلی است که می تواند منجر به درد دندان شدید و غیر قابل تحمل بعد از کشیدن شود و در واقع یکی از اورژانس های ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در زمینه اورژانس دندانپزشکی نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟