آیا جرم گیری به دندان آسیب می رساند و مضر است؟

جرم گیری دندان یکی از مهم ترین مباحث موجود در دندانپزشکی می باشد. چرا که دهان و دندان ها در طول زندگی هر فردی، با آلودگی ها و میکروب های فراوانی دست و پنجه نرم می کند. به همین خاطر قصد داریم در این مقاله ضمن بررسی تعریف جرم گیری دندان و دلایل شکل گیری آن با دلایل اهمیت جرم گیری نیز آشنا شویم.
دلایل شکل گیری جرم دندان

جرم گیری دندان یکی از مهم ترین مباحث موجود در دندانپزشکی می باشد. چرا که دهان و دندان ها در طول زندگی هر فردی، با آلودگی ها و میکروب های فراوانی دست و پنجه نرم می کند. به همین خاطر قصد داریم در این مقاله ضمن بررسی تعریف جرم گیری دندان و دلایل شکل گیری آن با دلایل اهمیت جرم گیری نیز آشنا شویم. پس تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

جرم گیری دندان چیست؟

قبل از اینکه به تعریف جرم گیری دندان بپردازیم، بایستی با تعریف جرم دندان نیز آشنا شویم. جرم دندان، در واقع یک پلاک میکروبی است که چسبناک و بدون رنگ می باشد. این پلاک میکروبی به صورت یک لایه کاملا نرم بر روی دندان ها رسوب می کند و اگر به مدت 1 تا 2 روز بر روی دندان ها بماند و از بین نرود، با مواد معدنی موجود در بزاق دهان ترکیب شده و رنگ پذیر شده و جرم دارای رنگ میشود کاملا به سطح دندان و لثه ها می چسبد. به طوری که با شستشو و مسواک زدن نیز از بین نمی رود. در اینجاست که باید با جرم گیری آشنا شویم. جرم گیری یا بروساژ در واقع عملی است که با استفاده از روش های مخصوص، باعث از بین رفتن جرم های موجود بر روی دندان می شود که با مسواک و روش های خانگی قابل برطرف شدن نیست.

جرم گیری دندان ها دارای روش های زیادی است که در ادامه به ذکر آنها بسنده می کنیم.

  • جرم گیری با استفاده از ابزارهای دستی نظیر جرم گیر دستی.
  • جرم گیری با دستگاه های اولتراسونیک.
  • جرم گیری با لیزر.

سوالی که ممکن است برای شما به وجود آید، این است که آیا جرم گیری با روش دستی بهتر است یا با استفاده از دستگاه های اولتراسونیک؟ برای پاسخ به این سوال در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که دستگاه جرم گیری قابلیت آسیب زدن به دندان ها را ندارد و فقط جرم ها را از بین خواهد برد. پس میتوان گفت بهترین روش جرم گیری، استفاده از دستگاه های جرم گیری خواهد بود. لکن توجه داشته باشد که این کار، حتما توسط یک فرد ماهر انجام گیرد.

دلایل شکل گیری جرم دندان

دندان های شما ممکن است بر اساس دلایل متنوعی دچار جرم شوند. در ابتدا باید به این نکته اشاره کنیم که  اگر به طور منظم و دقیق دندان ها را مسواک نزنید، به این مشکل دچار خواهید شد. چرا که اگر برای مدتی مسواک زده نشود، لایه های غذایی و میکروبی به دندان ها خواهند چسبید و با یک مسواک زدن ساده از بین نخواهند رفت. پس سعی کنید تا حد ممکن، بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید. یکی دیگر از دلایلی که می تواند منجر به تشکیل جرم در دندان ها شود، استعمال دخانیات است. مصرف سیگار یا سایر دخانیات باعث تسریع روند جرم گیری خواهد شد. همچنین باید به مصرف بیش از اندازه چای , قهوه و نوشیدنی های رنگ دار باعث تسریع روند جرم گیری میشود.

در واقع همانطور که گفته شد مناطق اتصال لثه به دندان ممکن است با مسواک به خوبی تمیز نشود که همین مسئله در طولانی مدت باعث ایجاد جرم بر روی دندان ها خواهد شد به طوری که دیگر با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن برطرف نمیشود و حتما باید جرم گیری دندان توسط دندانپزشک انجام شود اگر جرم از حدی بیشتر شود با عث ایجاد مشکل جدی لثه و حتی از بین رفتن دندان میشود . اما این کار چه لزومی دارد؟ از جمله دلایل اهمیت جرم گیری می توان به موارد ذیل اشاره داشت:

  • جرم های روی دندان باعث پوسیدگی دندان و آسیب به عصب دندان ها یا تسریع آن خواهند شد.
  • ماندن طولانی مدت جرم ها بر روی دندان باعث التهاب لثه، تورم یا عفونت آن و در نهایت خونریزی لثه خواهد شد.
  • جرم دندان ها باعث بوی بد دهان خواهند شد.
  • جرم دندان، احتمال ابتلا به بیماری های لثه را افزایش خواهد داد.
  • بیماری های لثه و عفونت لثه ممکن است به استخوان نیز سرایت کنند.
  • جرم دندان به مرور باعث تحلیل و پایین رفتن لثه میشود.
بیشتر بخوانید  علت بوی بد دهان بعد از کامپوزیت چیست؟

زمان مناسب جرم گیری دندان

ایا جرم گیری به دندان اسیب میزند؟

اگر تجربه جرم گیری دندان ها را داشته باشید، می دانید که بعد از جرم گیری، خوردن هر چیزی ممکن است باعث اذیت شدن دندان ها شود. این مسئله جای نگرانی ندارد. در واقع وقتی مقدار جرم بر روی دندان ها زیاد باشد و بعد از مدت طولانی حذف شوند، حساسیت گذرایی به وجود خواهد آمد. این حساسیت ممکن است بین یک روز تا یک هفته طول بکشد. برای حل این مشکل کافی است در این مدت از خمیر دندان های ضد حساسیت استفاده کنید.

جرم گیری دندان ها در صورت لمینت یا کامپوزیت کردن ضروری است؟

بسیاری از افراد هستند که دندان های خود را لمینت یا کامپوزیت می کنند. حال ممکن است، این سوال برای آنها به وجود آید که آیا با وجود لمینت دندان سرامیکی یا کامپوزیت کردن دندان ها باز هم جرم گیری ضروری است؟ پاسخ این سوال قطعا مثبت است؛ در صورت تشکیل جرم حتما باید به یک دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان های شما را جرم گیری نماید. چرا که به هر حال ممکن است به دلایلی که در ابتدای مقاله گفته شد، دندان ها و فضای دندان ها دچار جرم شود. مجموعه دندانپزشکی دکتر نازنین نوربخش، با در اختیار داشتن کادری مجرب و متخصص، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

اهمیت جرم گیری دندان ها

زمان مناسب جرم گیری

یکی دیگر از مهمترین سوالاتی که بایستی در این مقاله بدان پاسخ داد، این است که جرم گیری دندان ها هر چند وقت یک بار باید انجام گیرد؟ به طور کلی نمی توان یک دوره زمانی مشخص را برای جرم گیری دندان ها تعیین نمود.بزاق بعضی افراد نیز جرم ساز است و پتانسیل بیشتری برای تشکیل جرم دارد هر چند که رعایت بهداشت دندان و لثه یکی از عوامل تاثیر گذار است اما تنها عامل نیست هر فرد با افراد دیگر و میزان متفاوت است.

در واقع ممکن است که یک نفر به خوبی بهداشت را رعایت کند و هر دو سال یک بار به جرم گیری نیاز داشته باشد. از طرفی ممکن است برخی نکات بهداشتی و مسواک زدن مداوم را رعایت نکنند و هر چند ماه یک بار به جرم گیری نیاز داشته باشند. اما نکته ای که وجود دارد این است که معمولا دندانپزشکان توصیه می کنند که جرم گیری ها هر شش ماه یا هر یک سال، یک بار انجام گیرد تا بهترین نتیجه حاصل شود.

امتیاز محتوا
فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل
1 هفته پیش

بدون دیدگاه

پر کردن دندان یکی از رایج‌ترین و مؤثرترین روش‌های درمانی در دندانپزشکی است که به بازگرداندن عملکرد و شکل ظاهری دندان‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند. این ...
کامپوزیت دندان به‌خاطر هزینه نسبتاً پایین، سهولت در اعمال، کم خطر بودن و همچنین نتایج زیبایی چشمگیر، یکی از محبوب‌ترین راه‌ها برای داشتن لبخندی زیب...
کشیدن دندان، اگرچه یک روش رایج در دندانپزشکی است، اما مانند هر پروسه درمانی دیگری، احتمال دارد با عوارضی همراه باشد. یکی از این عوارض که بسیار دردن...
آبسه دندان عقل یک مشکل جدی است که با تجمع عفونت در اطراف دندان عقل (مولر سوم) یا در خود آن رخ می‌دهد. دندان‌های عقل به‌دلیل فضای ناکافی در فک یا رو...
با پیشرفت تکنولوژی در حوزه دندانپزشکی، روش‌های مختلفی برای بهبود ظاهر دندان‌ها و لبخند ارائه شده است. یکی از این روش‌ها که در سال‌های اخیر بسیار مو...
لبخند زیبا، پل ارتباطی ما با دیگران است. دندان‌های سالم و مرتب، اولین تصویری است که از خود به دیگران منتقل می‌کنیم و می‌تواند تأثیر مثبتی بر روابط ...
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. و به زودی توسط پشتیبان وب سایت دکتر نازنین نوربخش بررسی میشود.

کاربر گرامی! درباره آیا جرم گیری به دندان آسیب می رساند و مضر است؟ نیاز به راهنمایی دارید؟!

جهت ثبت درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل کنید.