کشیدن دندان عقل

فهرست مطالب

دندان عقل معمولا در اواخر نوجوانی و اوایل بزرگسالی می‌روید. با وجود اینکه در گذشته دندان‌های عقل برای جویدن غذاهای سفت و سخت ضروری بودند، در دنیای مدرن و با تغییر رژیم غذایی انسان، این دندان‌ها دیگر کارایی ندارند و اغلب مشکلات و دردسرهایی را به همراه دارند. به همین دلیل، بسیاری از افراد به اجبار اقدام به کشیدن دندان عقل می‌کنند.

دندان عقل (یا دندان‌های آسیاب سوم) بیشتر از سایر دندان‌ها کاندید کشیدن و یا جراحی هستند. دندان‌های عقل آخرین دندان‌هایی هستند که در دهان رشد می کنند.

اکثر مردم 4 دندان عقل دارند دندان‌های عقل معمولا در اواخر نوجوانی یا اوایل بیست سالگی در حفره ی دهان مشخص می‌شوند. در این زمان 28 دندان دیگر در جای خود قرار دارند، بنابراین ممکن است همیشه فضای کافی در دهان برای رشد مناسب دندان عقل وجود ندارد.

به دلیل کمبود فضا، دندان های عقل گاهی اوقات می‌توانند به صورت کج یا نیمه نهفته ظاهر شوند و یا فرصت رویش کامل پیدا نکنند و در حفره ی دهان به صورت کاملا پنهان باقی بماند.

دندان عقل چیست؟

از آنجا که دندان عقل معمولا در سنی می‌روید که فرد به لحاظ ذهنی و عاطفی به بزرگسالی نزدیک می‌شود، به آن دندان عقل می‌گویند. البته این نامگذاری ریشه علمی نداشته و بیشتر جنبه عامیانه دارد.

دندان عقل (Wisdom Teeth) یا آسیاب سوم، آخرین دندان در هر قوس فکی است که معمولا در اواخر دوره نوجوانی یا اوایل بزرگسالی (بین 18 تا 25 سالگی) می‌روید.

با این‌حال، زمان دقیق رویش دندان عقل برای هر فردی متفاوت می‌باشد و برخی افراد ممکن است هیچ‌گاه دندان عقل در نیاورند یا دیرتر از زمان معمول این اتفاق برایشان بیفتد.

در گذشته، فک انسان بزرگ‌تر بود و فضای کافی برای رویش دندان‌های عقل وجود داشت، اما با تغییرات در رژیم غذایی و ساختار فک، امروزه اغلب افراد فضای فک لازم برای رویش کامل دندان‌های عقل ندارند. این کمبود فضا می‌تواند منجر به مشکلات فراوانی شود.

دندان عقل چیست

دلایل اصلی کشیدن دندان عقل

دندان عقل در بیشتر مواقع، به درستی رشد نمی‌کند. از این رو مشکلات جدی برای سلامت دهان و دندان به دنبال دارد. در نتیجه، اغلب دندانپزشکان به‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه توصیه به کشیدن دندان عقل می‌کنند.

دندان عقل نهفته (Impacted Wisdom Teeth)

دندان عقل نهفته به وضعیتی گفته می‌شود که دندان به‌طور کامل یا جزئی در لثه یا استخوان فک محبوس شده باشد. این وضعیت می‌تواند باعث ایجاد مشکلات جدی برای سلامت دهان و دندان شود.

درد و ناراحتی

فشار ناشی از دندان عقل نهفته موجب درد، ناراحتی و تورم در ناحیه پشت دهان، فک و حتی گوش می‌شود.

عفونت

دندان عقل نهفته به‌دلیل اینکه به‌طور کامل از لثه بیرون نمی‌آید، محل مناسبی برای تجمع باکتری‌ها می‌شود و در نتیجه خطر ابتلا به عفونت (pericoronitis) را افزایش می‌دهد.

کیست و تومور

در موارد نادر، به دام افتادن طولانی مدت دندان عقل نهفته می‌تواند منجر به تشکیل کیست (کیسه پر از مایع) یا حتی تومور در فک شود.

رشد نامناسب دندان عقل

این مشکل زمانی رخ می‌دهد که دندان عقل به‌دلیل نبود فضای کافی در فک، به صورت کج یا به سمت دندان‌های مجاور رشد کند. عواملی مانند شکل فک، اندازه دندان‌ها و جهت رشد ریشه‌ها می‌توانند در رشد نامناسب دندان عقل نقش داشته باشند.

عدم کشیدن دندان عقل منجر به درد، تورم، قرمزی لثه، مشکل در جویدن، بوی بد دهان، عفونت، آسیب به دندان‌های مجاور، کیست یا تومور و مشکلات مفصل فک می‌شود.

تجمع غذا و باکتری

همانطور که می‌دانید، دندان‌های عقل در انتهای قوس دندانی قرار دارند و به‌دلیل موقعیتشان، دسترسی به آن‌ها برای مسواک زدن و تمیز کردن با نخ دندان بسیار دشوار است.

همین دسترسی سخت به این دندان‌ها باعث می‌شود که ذرات غذا و باکتری‌ها به راحتی در اطراف آن‌ها جمع شده و به مرور زمان پلاک و جرم تشکیل دهند.

بیماری لثه (پریودنتیت)

هنگامی که دندان عقل به صورت کامل از لثه بیرون نمی‌آید یا به دندان‌های مجاور فشار وارد می‌کند، فضایی ایجاد می‌شود که محلی مناسب برای تجمع باکتری‌ها و مواد غذایی است. این تجمع باکتریایی منجر به التهاب و عفونت لثه می‌شود.

همچنین، موقعیت مکانی دندان عقل، خطر ابتلا به بیماری‌های لثه‌ای را افزایش می‌دهد. بیماری لثه ناشی از دندان عقل با علائمی مانند درد و تورم لثه، قرمزی و خونریزی لثه، بدبویی دهان و در برخی موارد چرک همراه است.

عدم جراحی دندان عقل، عوارضی مانند آبسه، تخریب استخوان فک و گسترش عفونت به سایر قسمت‌های بدن را به‌دنبال دارد.

پوسیدگی دندان

مینای دندان عقل نازک‌تر از سایر دندان‌ها است. از این رو دندان عقل در برابر اسیدهای تولید شده توسط باکتری‌ها آسیب‌پذیرتر است.

همچنین برخی از دندان‌های عقل با نقص‌هایی متولد می‌شوند. این نقص‌ها می‌توانند به‌صورت لکه‌های سفید یا حفره‌های کوچک در سطح دندان ظاهر گردند و به مکانی برای تجمع باکتری‌ها و شروع پوسیدگی تبدیل شوند.

دلایل اصلی کشیدن دندان عقل

زمان کشیدن دندان عقل

یک فرد بزرگسال به‌طور معمول ۳۲ دندان دارد. چهار عدد از این دندان‌ها که معمولا دیرتر از بقیه می‌رویند، دندان‌های عقل نامیده می‌شوند.

با توجه به مشکلات احتمالی ناشی از رویش دندان عقل، بسیاری از دندانپزشکان و جراحان فک و صورت، کشیدن این دندان‌ها را به‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه توصیه می‌کنند.

کشیدن دندان عقل می‌تواند از بروز مشکلات مختلف و بسیار جدی جلوگیری کند. این دندان‌ها معمولا در سنین نوجوانی شروع به شکل‌گیری می‌کنند و بین ۱۶ تا ۲۵ سالگی در دهان ظاهر می‌شوند.

معمولا دندانپزشکان توصیه می‌کنند که دندان عقل در سن 15 سالگی کشیده شود، زیرا ریشه و تاج دندان در این سنین هنوز کاملا شکل نگرفته‌اند و جراحی راحت‌تر خواهد بود.

زمان مراجعه به دندانپزشک

توجه داشته باشید که قبل از 25 سالگی حتما برای بررسی وضعیت دندان عقل تان به دندانپزشک مراجعه کنید.
اگر دندان عقل شما باعث درد شدید شود ، باید بلافاصله با دندانپزشک خود ملاقات کنید. در بعضی افراد ممکن است نیاز باشد کشیدن دندان عقل قبل از بیست سالگی انجام شود.

اگر دندانپزشک شما فکر می کند ممکن است نیاز به کشیدن دندان عقل خود داشته باشید، پس از بررسی عکس رادیوگرافی برای دید واضح تری از موقعیت دندان های شما بهترین طرح درمان را به شما پیشنهاد خواهد داد.

زمان مراجعه به دندانپزشک

فواید کشیدن دندان عقل

  • پیشگیری از مشکلات آینده: کشیدن دندان عقل در مراحل اولیه و قبل از بروز مشکلات جدی می‌تواند از بروز عوارض بعدی مانند کیست، آبسه، عفونت و آسیب به دندان‌های مجاور جلوگیری کند.
  • کاهش درد و ناراحتی: با جراحی دندان عقل، درد و ناراحتی ناشی از رویش این دندان‌ها برطرف می‌شود.
  • بهبود بهداشت دهان و دندان: با حذف دندان عقل، دسترسی به دندان‌های مجاور برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن آسان‌تر شده و بهداشت دهان و دندان بهبود می‌یابد.
  • جلوگیری از مشکلات جویدن: دندان‌های عقل که به درستی رویش نیافته‌اند می‌توانند باعث اختلال در جویدن و مشکلات گوارشی شوند.
  • بهبود ظاهر دندان‌ها: کشیدن دندان عقل می‌تواند به بهبود ظاهر لبخند و تراز دندان‌ها کمک کند.

عوارض کشیدن دندان عقل

کشیدن دندان عقل یکی از جراحی‌های رایج دندانپزشکی است که برای جلوگیری از مشکلات بعدی انجام می‌شود. با این‌حال، مانند هر جراحی دیگری، کشیدن دندان عقل نیز ممکن است با برخی عوارض همراه باشد.

درد و تورم

این دو عارضه از رایج‌ترین عوارض پس از جراحی دندان عقل می‌باشند و معمولا با مصرف مسکن‌های تجویزی توسط دندانپزشک قابل کنترل هستند.

حفره خشک

این عارضه زمانی رخ می‌دهد که لخته خونی که برای بهبود زخم تشکیل می‌شود، از جای خود جدا گردد. حفره خشک می‌تواند بسیار دردناک باشد و نیاز به درمان توسط دندانپزشک دارد.

محدودیت در باز کردن دهان

این عارضه به‌دلیل اسپاسم عضلات فک ایجاد می‌شود و معمولا موقتی است.

خونریزی

خونریزی خفیف پس از کشیدن دندان عقل طبیعی می‌باشد، اما خونریزی شدید ممکن است نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشد.

بی‌حسی فک و لب

این عارضه به‌دلیل آسیب دیدن عصب حسی در حین جراحی رخ می‌دهد و معمولا موقتی است.

عفونت

عفونت یکی از عوارض جدی کشیدن دندان عقل است و می‌تواند باعث درد شدید، تورم و تب شود. از این رو دندانپزشک با تجویز آنتی بیوتیک‌های خفیف از بروز آن جلوگیری می‌کند.

باز شدن سینوس

این عارضه در هنگام کشیدن دندان عقل بالا ممکن است رخ دهد و باعث ایجاد ارتباط بین حفره دهان و حفره سینوس شود.

عوارض کشیدن دندان عقل

چرا دندان عقل کشیده می‌شود؟

از آنجایی که دندانهای عقل بسیار عقب هستند ممکن است در جویدن و فانکشنال (functional) تاثیر گذار نباشد در چنین حالتی می توان آن را یک دندان اضافی تلقی کرد.

  • اگر دندان عقل در فک یا لثه شما محبوس شده باشد ممکن است باعث گیر غذایی شود و دردناک باشد.
  • گاهی ممکن است دندان عقلی که با زاویه اشتباه رویش داشته به ریشه دندانهای مجاور آسیب برساند.
  • گاهی دهان شما به اندازه کافی بزرگ نیست و فک شما جایی برای اضافه شدن دندان جدیدندارد.
  • ممکن است نتوانید به راحتی به دندان عقل خود دسترسی داشته باشید و مسواک و نخ دندان بکشید.
  • زمان کشیدن دندان عقل به تشخیص دندانپزشک است.
  • در مواردی که دندان عقل خیلی نهفته و یا نزدیک به کانال و فضاهای سینوس است عالوه بر رادیو گرافی opg نیاز به اسکن های مخصوص و جراحی پیچیده تراست.که باز هم تشخیص وطرح درمان آن به عهده دندانپزشک است.

سایر دلایل کشیدن دندان عقل

عفونت پس از کشیدن دندان عقل یکی از عوارضی است که ممکن است پس از این عملیات رخ دهد. دندان عقل به دلیل قرار گرفتن در ناحیه پشتی دهان و سختی دسترسی به آن، می‌تواند منبع عفونت باشد.

در زمان کشیدن دندان عقل، برشی در لثه ایجاد می‌شود که ممکن است باعث ورود باکتری‌ها به بافت‌های دهان شود و در این شرایط عفونت رخ دهد.

علائم عفونت پس از کشیدن دندان عقل شامل درد، تورم، قرمزی و خارش در ناحیه کشیده شده است. همچنین، در برخی موارد ممکن است حتی تب و لرزش بدن نیز به علائم اضافه شود.

برای جلوگیری از عفونت پس از کشیدن دندان عقل، بهتر است پس از عمل به دقت به توصیه‌های پزشک مراجعه کرده و دستورالعمل‌های بهداشت دهان را رعایت کنید. همچنین، در صورت بروز هرگونه علامت عفونت، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید تا درمان مناسبی را دریافت کنید.

همچنین از دلایل دیگه مشکلات و عوارض نکشیدن دندان عقل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دندان های آسیاب اضافی می تواند باعث درد و گاز گرفتگی لپ و گونه شود.
  • کیست ها می توانند در اطراف دندان های عقل رویش پیدا کنند و باعث آسیب به عصب و فضاهای سینوسی شوند.
  • دندان عقل می تواند منجر به درد و التهاب سینوس شود.
  • افت اطراف ناحیه به دلیل عدم تمیز کردن ممکن است باعث تورم و التهاب و در نتیجه بوی بد دهان و رشد باکتری ها شود.
  • لثه های متورم می توانند فضایی بین دندان ها ایجاد کنند که به رشد باکتری ها و تشکیل حفره ها کمک می کند.
  • دندان نهفته در صورت باقی ماندن در فک در مواردی احتمال کیستیک شدن و تبدیل به ضایعات بدخیم را دارد.

سایر دلایل کشیدن دندان عقل

تفاوت کشیدن دندان عقل با سایر دندان‌ها

در نگاه اول، کشیدن دندان عقل مشابه کشیدن سایر دندان‌ها به نظر می‌رسد، اما تفاوت‌های قابل‌توجهی بین این دو وجود دارد که بر پیچیدگی عمل، درد، زمان بهبودی و سایر عوامل مرتبط با آن تاثیر می‌گذارد.

کشیدن دندان عقل به‌دلیل موقعیت خاص، زاویه رشد متفاوت و ساختار ریشه پیچیده‌تر نسبت به سایر دندان‌ها، یک عمل جراحی تخصصی محسوب می‌شود. دندان عقل در انتهای قوس دندانی قرار دارد و دسترسی به آن برای دندانپزشک دشوارتر است.

همچنین، این دندان‌ها اغلب به‌صورت نهفته یا نیمه نهفته رشد می‌کنند و زاویه رشد آن‌ها نسبت به سایر دندان‌ها متفاوت می‌باشد.

ساختار ریشه پیچیده دندان عقل و قرارگیری آن در بافت استخوانی متراکم، باعث می‌شود که عمل جراحی برای خارج کردن آن زمان‌برتر و نیازمند مهارت بیشتری باشد.

به همین دلیل، کشیدن دندان عقل اغلب با بی‌حسی موضعی قوی‌تر یا حتی بیهوشی عمومی همراه است و در برخی مواقع نیاز به برش لثه، جدا کردن استخوان و حتی شکستن دندان وجود دارد.

در نتیجه، درد و تورم پس از عمل کشیدن دندان عقل ممکن است بیشتر و طولانی‌تر از کشیدن سایر دندان‌ها باشد.

جراحی دندان عقل چقدر زمان لازم دارد؟

مدت زمان جراحی کشیدن دندان عقل بسته به عوامل مختلفی متفاوت است. اگر دندان عقل به‌طور کامل بیرون زده و مشکلی در رویش آن وجود نداشته باشد، جراحی معمولا کوتاه‌تر و ساده‌تر خواهد بود، اما چنانچه دندان عقل نهفته یا در زاویه نامناسبی قرار گرفته باشد، جراحی پیچیده‌تر شده و زمان بیشتری می‌برد.

تعداد دندان‌های عقلی که نیاز به جراحی دارند، تجربه جراح و نوع بی‌حسی مورد استفاده نیز در مدت زمان جراحی موثر هستند. به‌طور کلی، جراحی یک دندان عقل ساده ممکن است حدود ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول بکشد.

البته اگر جراحی پیچیده‌تر باشد، ممکن است تا چند ساعت نیز به طول بیانجامد. پس از جراحی، زمان بهبودی نیز به عوامل مختلفی مانند پیچیدگی جراحی، مراقبت‌های بعد از جراحی و وضعیت عمومی بیمار بستگی دارد.

دندان عقل نهفته چیست؟

دندان عقل نهفته یا impacted wisdom tooth به معنای دندان عقلی است که به دلیل عدم فضای کافی در دهان، نمی‌تواند به طور کامل از لثه بیرون بزند و درون لثه نهفته می‌ماند. این مشکل بیشتر در دندان عقل‌های پایینی اتفاق می‌افتد.

دندان عقل نهفته ممکن است هیچگاه مشکل ایجاد نکند و بدون درد یا عوارض دیگر به طور طبیعی درون لثه باقی بماند، اما در بعضی از موارد، مشکلات جدی ایجاد می‌کند.

این مشکلات شامل درد، التهاب لثه، عفونت، سفت شدن دندان‌های همجوار، تشکیل سیستم، فشار روی دندان‌های دیگر و ایجاد تغییرات در فضای دهان می‌شوند.

در صورتی که پزشک شما پس از بررسی دندان عقل شما تصمیم گرفت که باید کشیده شود، جراحی کوتاهی با کمترین میزان درد و عوارض انجام می‌شود.

پس از عمل، ممکن است درد، سفت شدن، التهاب و یا خونریزی رخ دهد، اما با رعایت دستورالعمل‌های پزشک و تجویز داروهای مناسب، این عوارض کاهش می‌یابند و بهبودی زودتر اتفاق می‌افتد.

دندان عقل نهفته

درد بعد از کشیدن دندان عقل چقدر است؟

دندان عقل (دندان آسیاب سوم) ممکن است به طور کامل در فک نهفته شود و نیاز به جراحی کشیدن داشته باشد. این فرآیند توسط دندانپزشک جراح یا متخصص فک و صورت باید انجام شود.

بنابراین، پس از کشیدن دندان عقل، احتمالا احساس درد و ناراحتی در محل کشیدن دندان خواهید داشت. این درد و ناراحتی ممکن است از طریق مصرف دارو های مسکن معمولی کنترل شود و به طور عمومی در مدت زمان کوتاهی کاهش می‌ یابد.

پس از جراحی دندان عقل، شما ممکن است احساس درد شدیدی داشته باشید که این درد می تواند ناشی از آسیب دیدن بافت لثه و استخوان‌ باشد. در واقع، این نوع درد به عنوان درد سطحی شناخته می‌ شود و با گذر زمان کاهش می ‌یابد.

علاوه بر درد، ممکن است مقداری تورم و کبودی در ناحیه ای که دندان خود را کشیده اید، ظاهر گردد. این امر معمولا از طریق استفاده از یخ و دارو های مسکن کنترل خواهد شد. در صورتی که فرآیند کشیدن دندان عقل پیچیده ‌تر باشد، دندانپزشک ممکن است دارو های مسکن قوی ‌تری را تجویز کند.

بنابراین، دیگر نیازی نیست دغدغه ای در مورد این که چرا بعد از کشیدن دندان عقل درد داریم، داشته باشیم. دردی که پس از کشیدن دندان عقل احساس می کنید، برای اکثر افراد طبیعی است و در طول زمان بهبود خواهد یافت.

همچنین، در صورت بروز هرگونه علائم غیر عادی مانند تب، تورم شدید یا خونریزی مداوم، باید به دندانپزشک مراجعه کرد.

  • مصرف داروهای مسکن
  • استفاده از کمپرس سرد
  • شستشوی دهان با آب نمک گرم
  • استراحت کافی

زمان و دوره نقاهت بعد از کشیدن دندان عقل به چه صورت است؟

زمان نقاهت بعد از کشیدن دندان عقل متغیر است و بستگی به پیچیدگی فرآیند جراحی و شرایط فردی دارد. اغلب افراد در 3 الی 4 روز اول بهبود می ‌یابند و به زندگی عادی خود باز می ‌گردند.

در برخی مواقع، بعضی از افراد جهت بهبود کامل، به زمان بیشتری نیاز دارند و ممکن است تا یک یا دو هفته احساس درد داشته باشند. در این مطلب می تونید راهکار های مراقبتی بعد از کشیدن دندان را مطالعه کنید. همچنین برخی از مهمترین نکاتی که دندانپزشک در دوره نقاهت ارائه می دهد، عبارت هستند از:

  • استفاده از گاز ضد عفونی کننده تا 24 ساعت پس از جراحی دندان.
  • کاهش تورم و کبودی در 2-3 روز اول
  • کشیدن بخیه ‌ها بعد از 7 روز
  • پس از 24 ساعت، برای جلوگیری از عفونت، دهان خود را با یک دهانشویه آنتی باکتریال بشویید.
  • برای تسکین درد لثه، دهان خود را با آب نمک ولرم بشویید.
  • هنگام خواب سر خود را بالا بیاورید.
  • برای چند روز از ورزش خودداری کنید.
  • حداقل به مدت 24 ساعت از الکل و سیگار اجتناب کنید.
  • از خوردن چای یا نوشیدنی داغ تا چند ساعت پس از کشیدن دندان، خودداری کنید.

ترس از کشیدن دندان عقل

ترس از کشیدن دندان عقل یکی از مشکلات رایج در بین افراد است. این ترس ممکن است به دلیل تجربه‌های ناخوشایند در گذشته، اطلاعات ناصحیح در مورد عمل جراحی، نگرانی‌های مربوط به درد و عوارض پس از عمل، یا حتی ترس از انجام عملیات در دهان باشد.

در بسیاری از موارد، این ترس از کشیدن دندان عقل با توضیحات دقیق و شفاف پزشک، استفاده از تکنیک‌های تسکین دهنده در حین عملیات، و تجربه و مهارت پزشک، می‌تواند بهبود یابد.

همچنین، می‌توانید با پزشک خود در مورد گزینه‌های تسکین درد بعد از عمل، مانند داروهای تسکین درد، یخ زدن، و یا رژیم غذایی مناسب، صحبت کنید تا بتوانید به آسانی این فرآیند را تجربه کنید.

در صورتی که ترس شما به حدی شدید است که انجام عملیات را تحمل نمی‌کنید، می‌توانید از روش‌های مختلفی مانند مهار ترس، مشاوره، و یا حتی استفاده از داروهای ضد اضطراب در صورت توصیه پزشک استفاده کنید. با این کار، می‌توانید از ترس خود غلبه کرده و بدون نگرانی به انجام عملیات بپردازید.

ترس از کشیدن دندان عقل

مراقبت‌های بعد از کشیدن دندان عقل

  • برای جلوگیری از تورم از کیسه یخ روی صورت خود استفاده کنید.
  • برای درد فک از گرمای ملایم استفاده کنید.
  • برای تمرین فک دهان خود را به آرامی باز و بسته کنید.
  • تا دو روز بعد از جراحی غذاهای نرم بخورید.
  • از ریختن آب دهان به بیرون خودداری کنید.
  • به مقدار زیاد مایعات بنوشید.
  • از روز دوم مسواک بزنید.
  • روی لخته شدن خون مسواک نزنید.
  • از داروهای تجویز شده توسط پزشک برای تسکین درد و تورم استفاده کنید. اگر تب دارید یا اگر درد یا تورم شما بهبود نیافت با پزشک خود تماس بگیرید.
  • نوشیدنی خود را بعد از جراحی از طریق نی نخورید زیرا مکیدن ممکن است باعث جلوگیری از لخته های خونی شود که به بهبود دهان شما کمک می کند.
  • دهان خود را خیلی شدید شستشو ندهید.
  • از سوالات پرتکرار که بعد از کشیدن دندان عقل چی بخوریم؟ غذاهای سفت و ترد یا چسبناک نخورید.
  • سیگار کشیدن میتواند روند بهبودی شما را کند کند.
  • به یاد داشته باشید که فقط دندان عقل پوسیده نیست که نیاز به کشیدن دارد گاهی دندان عقل سالم هم به تشخیص دندانپزشک برای جلوگیری از آسیب به دندانهای دیگر نیاز به کشیدن دارد.
  • همچنین در صورت ادامه داشتن درد می توانید علت ها درد بعد از کشیدن دندان عقل را نیز مطالعه کنید.
  • جهت بررسی موارد تکمیلی می توانید مقاله مراقبت های بعد از کشیدن دندان عقل را نیز مطالعه کنید.

بعد از کشیدن دندان عقل چه بخوریم؟

بعد از کشیدن دندان عقل، بدن به استراحت و تغذیه مناسب نیاز دارد تا بتواند به خوبی بهبود یابد. انتخاب غذای مناسب در این دوره بسیار مهم است. غذاهایی که نرم، خنک و قابل جویدن آسان باشند، گزینه‌های مناسبی هستند.

سوپ‌های سبزیجات، پوره میوه و سبزیجات، ماست، تخم‌مرغ و فرنی از جمله غذاهایی هستند که می‌توانند به کاهش درد و تورم کمک کنند. همچنین، خوراکی‌هایی مانند ژله و بستنی نیز گزینه‌های خوبی هستند.

در این مدت از مصرف غذاهای سفت، ترد، چسبناک، داغ و اسیدی باید خودداری شود. زیرا این غذاها می‌توانند باعث تحریک لثه، افزایش خونریزی و کند شدن روند بهبودی گردند. به‌طور کلی، بهتر است غذاهایی را انتخاب کنید که به آرامی جویده شوند و به لثه‌ها فشار وارد نکنند.

  • آرام غذا بخورید
  • غذا را در طرف مقابل دهان بجوید
  • غذاهای کوچک و نرم را انتخاب کنید
  • آب بنوشید
  • بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید

بعد کشیدن دندان عقل چه بخوریم

هزینه کشیدن دندان عقل

هزینه کشیدن دندان عقل یکی از دغدغه‌های اصلی افرادی است که با این مشکل روبرو هستند. این هزینه به عوامل مختلفی بستگی دارد و متاسفانه نمی‌توان یک مبلغ دقیق و ثابت برای آن تعیین کرد.

  • موقعیت دندان عقل: دندان‌های عقلی که به‌صورت کامل بیرون زده‌اند، معمولا ساده‌تر کشیده می‌شوند و هزینه کمتری دارند، اما دندان‌های عقل نهفته یا نیمه نهفته به‌دلیل نیاز به جراحی، هزینه بیشتری را در پی دارند.
  • دشواری جراحی: پیچیدگی جراحی نیز بر هزینه تاثیرگذار است. دندان‌هایی که دارای ریشه‌های پیچیده یا موقعیت غیر عادی هستند، نیاز به جراحی طولانی‌تر و دقیق‌تری دارند.
  • نوع بی‌حسی: نوع بی‌حسی مورد استفاده (محلی یا عمومی) و مقدار داروی مصرفی نیز بر هزینه کلی جراحی دندان عقل می‌افزاید.
  • هزینه‌های جانبی: هزینه‌های جانبی مانند عکس‌برداری، آزمایشات و داروهای تجویز شده نیز باید در نظر گرفته شوند.

کشیدن دندان عقل در کلینیک دکتر نازنین نوربخش

اگر به‌دنبال یک دندانپزشک با تجربه و متخصص برای کشیدن دندان عقل خود هستید، کلینیک دکتر نازنین نوربخش می‌تواند یک انتخاب عالی باشد. دکتر نوربخش با بهره‌گیری از دانش تخصصی و تجهیزات پیشرفته، این عمل را با کمترین درد و ناراحتی برای شما انجام می‌دهد.

در این کلینیک، قبل از عمل مشاوره کاملی دریافت می‌کنید تا از تمام جوانب درمان آگاه شوید. محیط آرام و استریل کلینیک به همراه تیم حرفه‌ای و دلسوز، به شما کمک می‌کند تا با آرامش بیشتری این تجربه را پشت سر بگذارید.

پس از عمل نیز، دکتر نوربخش و تیمش به‌طور مرتب وضعیت شما را پیگیری کرده و توصیه‌های لازم برای بهبودی سریع‌تر ارائه می‌دهند.

با انتخاب کلینیک دکتر نوربخش، می‌توانید مطمئن باشید که در بهترین شرایط ممکن، دندان عقل خود را کشیده و به سلامتی کامل دست پیدا خواهید کرد.

سوالات متداول

در چه شرایطی می‌توان از کشیدن دندان عقل صرف نظر کرد؟

اگر دندان عقل به‌طور کامل بیرون زده باشد، به دندان‌های دیگر فشاری وارد نکند و بهداشت دهان و دندان به خوبی رعایت شود، نیازی به کشیدن آن نیست.

چه زمانی بهترین زمان برای کشیدن دندان عقل است؟

معمولا توصیه می‌شود دندان عقل در سنین نوجوانی و قبل از اینکه ریشه‌ها کاملا شکل بگیرند، کشیده شود.

مدت زمان بهبودی پس از کشیدن دندان عقل چقدر است؟

مدت زمان بهبودی به پیچیدگی جراحی و شرایط فردی بستگی دارد، اما معمولا چند روز تا یک هفته طول می‌کشد.

آیا جراحی دندان عقل تحت پوشش بیمه است؟

پوشش بیمه برای کشیدن دندان عقل به نوع بیمه و شرایط قرارداد بستگی دارد. چنانچه بیمه شما طرف قرارداد کلینیک باشد ممکن است بخشی از هزینه‌های درمان را جبران کند.

نظرات مراجعین در زمینه

کشیدن دندان عقل

سلام خانم دکتر من یکی از بیماران قدیمی شما هستم که حدود 2 سال است دندان های مرا درست کردید باور کنید من آمریکا هستم و هر کجا میرم از من سوال می کنند مجا درست کردید و همه دندان های مرا مورد تحسین قرار می دن ممنون از اینکه به من اعتماد به نقس دادید که با اعتماد بخندم.
بهاره
بهاره
لمینت سرامیکی
5/5
سلام خانوم دکتر مهربون خسته نباشید ممنون بابت همه زحمتایی که برام کشیدید عاشقتونم ❤️
پریسا
پریسا
لمینت سرامیکی
5/5
خانم دکتر شما بی نظیرید😊 من پیش شما کار بلیچینگ هم انجام دادم و خیلی راضی ام 😍😍 دستانتان پر توان خانوم دکتر مهربون و زیبااااااااا و دوست داشتنی ❤️
الهام
الهام
سفید کردن دندان
5/5
4/5 - (3 امتیاز)
خونریزی کشیدن دندان و متوقف کردن آن، یکی از چالش هایی است که تمامی افراد که دندان کشیده شده یا جراحی شده دارند با آن دست و پنجه نرم می کنند. به طور...
بعد از کشیدن دندان باید چه مراقبت هایی انجام دهیم؟ این همان سوالی است که همه ما بعد از دندان کشیدن ممکن است با ان مواجه شویم. کشیدن دندان می تواند ...
درای ساکت یا حفره خشک، با وجود احتمال رخ دادن بسیار پایین یکی از شایع ترین و متداول ترین دلایلی است که می تواند منجر به درد دندان شدید و غیر قابل ت...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در زمینه کشیدن دندان عقل نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟