کاشت ایمپلنت دندانی

فهرست مطالب

مشاوره کاشت ایمپلنت دندانی

افرادی که دندان خود را از دست می دهند به مرور دچار مشکلاتی مانند:

  • نقص در جویدن غذا
  • فرو رفتگی گونه و پوست صورت در ناحیه دندان از دست رفته
  • ایجاد بی نظمی و فضا بین دندان های مجاور ناحیه بی دندانی

که تمامی این موارد می تواند بر تغذیه و ظاهر افراد تاثیر منفی بگذارد و در ادامه موجب تحلیل استخوان در ناحیه دندان از دست رفته بشود.

برای تعیین اینکه، آیا کاشت ایمپلنت دندان برای شما مناسب است یا خیر، به مشاوره با دندانپزشک یا ایمپلنتولوژیست نیاز دارید. در طی این مراجعه، دندان و لثه ها به طور کامل توسط متخصص دندانپزشکی مورد بررسی قرار می گیرند و تراکم استخوان نیز ارزیابی می شود.

این مراجعه ممکن است شامل اشعه ایکس و سی تی اسکن باشد تا از وجود ساختار استخوانی کافی برای قرار دادن ایمپلنت (ها) اطمینان حاصل شود و مشخص شود که دقیقا کجا باید قرار بگیرند.

از طرف دیگر، دندانپزشک با توجه به شرایط بافت دهان، بهداشت دهان و تعهد به پیروی از دستورالعمل های مراقبت های بعدی، مناسب ترین برنامه درمانی را در اختیار تان قرار می دهد. برخی از بیماران، بافت استخوانی یا لثه کافی ندارند بنابراین به پیوندهای بافت نرم یا استخوانی و یا استفاده از ایمپلنت هایی با قطر کوچک، نیاز دارند (به آن مینی ایمپلنت نیز گفته می شود).

با توجه به شرایط شما، متخصص دندانپزشکی به شما خواهد گفت که کل مراحل درمانی چقدر طول خواهد کشید، چند ملاقات و مراجعه لازم خواهد بود و بعد از هر روش چه انتظاراتی می توانید داشته باشید. در طول مشاوره نیز، در صورت لزوم درمورد بی حسی موضعی (بی حس کردن مناطق آسیب دیده و اطراف آن) و تسکین دندانپزشکی، بحث خواهد شد. همچنین درمورد هزینه تخمینی ایمپلنت دندان شما نیز صحبت می شود ( هزینه ها بسته به نوع درمانی که می خواهید انتخاب کنید، می توانند بسیار متفاوت باشند ).

از دست دادن دندان ها می تواند علت های مختلفی داشته باشند از جمله:

  • پوسیدگی دندان
  • شکستگی یا خرابی کانال ریشه
  • بیماری لثه دندان (پریودنتیت)
  • تروما ( آسیب دندان)
  • فرسودگی بیش از حد
  • نقایص مادرزادی


بررسی های قبل از شروع درمان
:

بهتر است اقدامات بهداشتی درمانی برای کنترل پوسیدگی ها مانند جرم گیری و ترمیم دندان های پوسیده قبل از جراحی ایمپلنت برای تثبیت وضعیت بهداشتی دهان انجام بگیرد.

در صورتی که سیگار می کشید، به شما توصیه می شود که آن را کنار بگذارید یا کمتر استفاده کنید، زیرا سیگار کشیدن می تواند روی جوش خوردن استخوان به ایمپلنت (osseointegration ) تاثیر منفی بگذارد.

از طرف دیگر، اگر دندانپزشک تشخیص دهد که دهان به اندازه کافی سالم است، درمان شروع می شود.


روش قرار دادن ایمپلنت دندان ها چگونه است؟

Osseointegration، فرایندی است که توسط آن ایمپلنت به استخوان فک متصل و محکم می شود. osseointegration ایمپلنت یا همان جوش خوردن ایمپلنت به استخوان، بسته به شرایط جراحی هر بیمار بین شش هفته تا شش ماه برای تحکیم و بهبودی زمان نیاز دارد، که در پایان این دوره زمانی، ایمپلنت گذاری با قرار دادن روکش بر روی آن به پایان می رسد.

اگر Osseointegration اتفاق نیفتد، عمل ایمپلنت با شکست رو به رو می شود. و نیاز است تا ایمپلنت قبلی خارج شده و شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت مجدد فراهم شود.

ایمپلنت دندانی می تواند بعد از کامل شدن رشد استخوان فک (بالای ۱۸ سال) قرار داده شود. از طرف دیگر، برخی از شرایط پزشکی، مانند: داشتن دیابت فعال، سرطان یا بیماری پریودنتال، ممکن است قرار دادن ایمپلنت را با محدودیت مواجه کند.


مراقبت های پس از درمان ایمپلنت دندانی

ریکاوری به عوامل مختلفی بستگی دارد. ازقبیل:

حفظ عادت های بهداشت دهان و دندانی ( موجب اطمینان از جوش خوردن مناسب ایمپلنت با ساختار استخوانی می شود)
استفاده از نخ دندان و مسواک (اگر ایمپلنت و نواحی اطراف آن به درستی تمیز نشوند، ممکن است عفونت کند)
نکشیدن سیگار ( سیگار نسبت عدم موفقیت این روش را بالا می برد و بهتر است فرد سیگاری جهت افزایش موفقیت جراحی کمتر اقدام به مصرف سیگار کنند.)
استفاده منظم از داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک
اگر روکش های موقت همراه با ایمپلنت استفاده شوند، باید آنها را همانند دندان ها طبیعی تمیز کرد تا فرایند بهبود و جوش خوردن به بهترین نحو انجام شود.

بعد از جراحی اولیه:

بعد از جراحی اولیه، مقداری درد و تورم در ناحیه جراحی قابل پیش بینی است. ممکن است در برخی موارد در محل ایمپلنت دچار خونریزی و کبودی کمی مشاهده شود.

برای کم شدن میزان درد و همچنین کنترل تورم احتمالی داروهایی توسط دندانپزشک تجویز می شود که لازم به استفاده است. دو روز اول جراحی، بهتر است از غذاهای نرم استفاده کرد.


انواع ایمپلنت های دندان
:

در زمینه ی تولید ایمپلنت دندانی یا مواد ترمیمی آن، بیش از ۶۰ شرکت وجود دارد. در نتیجه دندانپزشکان گزینه های بسیاری برای اتنخاب درمان مناسب با توجه به نیازهای خاص بیماران دارند.

توجه داشته باشید اگر این روش را تحت نظر یك دندانپزشك انجام دادید و سپس به یك دندانپزشك دیگر مراجعه کردید، دندانپزشك جدید شما ممكن است تجربه محدودی در زمینه ی ایمپلنت مورد استفاده دندانپزشك قبلی داشته باشد یا نتواند به آنها دسترسی پیدا کند. پس بهتر است درمان خود را توسط یک دندانپزشک تکمیل کنید.


درنهایت ایمپلنت های دندانی
:

یک گزینه درمانی مناسب و راحت حتی در مواردی آسان تر از سایر درمان های دندانپزشکی هستند که دارای مزایای زیر می باشند.

  • قدرت و پایداری لازم را برای خوردن تمام غذاهایی که دوست دارید را در اختیار تان قرار می دهند.
  • به حفظ استخوان فک کمک می کنند.
  • مانع از بین رفتن استخوان می شوند.
  • از ویژگی های صورت حمایت و پشتیبانی می کنند.
  • مانع آسیب رساندن به دندان های مجاور ناحیه بی دندانی می شوند.


ایمپلنت دندان در موارد زیر به کار می رود:

  1. جایگزینی دندان های از دست رفته
  2. کمک به توقف یا جلوگیری از تحلیل استخوان که به دنبال کشیده شدن دندان اتفاق می افتد. این خدمات دندانپزشکی در گروه خدمات ترکیبی جراهی و پروتز قرار می گیرد.
  3. قدرت و پایداری لازم را برای خوردن تمام غذاهایی که دوست دارید را در اختیار تان قرار می دهند.
  4. به حفظ استخوان فک کمک می کنند.
  5. مانع از بین رفتن استخوان می شوند.
  6. از ویژگی های صورت حمایت و پشتیبانی می کنند.
  7. مانع آسیب رساندن به دندان های مجاور ناحیه بی دندانی می شوند.

نظرات مراجعین در زمینه

کاشت دندان ایمپلنت

سلام خانم دکتر من یکی از بیماران قدیمی شما هستم که حدود 2 سال است دندان های مرا درست کردید باور کنید من آمریکا هستم و هر کجا میرم از من سوال می کنند مجا درست کردید و همه دندان های مرا مورد تحسین قرار می دن ممنون از اینکه به من اعتماد به نقس دادید که با اعتماد بخندم.
بهاره
بهاره
لمینت سرامیکی
5/5
سلام خانوم دکتر مهربون خسته نباشید ممنون بابت همه زحمتایی که برام کشیدید عاشقتونم ❤️
پریسا
پریسا
لمینت سرامیکی
5/5
خانم دکتر شما بی نظیرید😊 من پیش شما کار بلیچینگ هم انجام دادم و خیلی راضی ام 😍😍 دستانتان پر توان خانوم دکتر مهربون و زیبااااااااا و دوست داشتنی ❤️
الهام
الهام
سفید کردن دندان
5/5

9 پاسخ

  1. ضمن عرض ادب و احترام، خانم دکتر آیا کاشت ایمپلنت احتیاج به استراحت در منزل دارد؟
    آیا انجام این روش با درد همراه است؟

  2. سلام خانم دکتر، من یه سوالی از خدمتتون داشتم. آیا امکان اجرای ایمپلنت برای هر دو فک ( تمام دندان ها) وجود دارد؟
    چه مدتی درمان طول می کشد؟

    1. سلام بله , بسته به شرایط استخوان و توانایی جسمی هر فرد این مدت زمان متغییر است و در جلسه ی ویزیت و مشاوره با توجه به بررسی دهان و اسکن های فکی مشخص میشود .

  3. سلام وقت بخیر. پدر من دچار بیماری پیشرفته دندان هستند؟ آیا می توان ایمپلنت برای ایشان انجام داد؟
    شما چه روشی را برای پدرم پیشنهاد می کنید؟

    1. سلام معمولا در چنین شرایطی پیشنهاد میشه مشاوره ی حضوری تشریف بیارن تا شرایط فکی و بیماریشون بررسی بشه و بهترین روش درمان با توجه به بررسی ها بهشون پیشنهاد داده بشه .

  4. سلام خانوم دکتر. میشه لطف کنید کمی درباره مزیت های ایمپلنت های دندانی نسبت به دندان مصنوعی توضیح بدید؟

    1. سلام بله حتما
      ایمپلنت های دندانی ثابت هستند و در صحبت کردن و غذا خوردن جا به جا نمیشوند و فرد را اذیت نمیکنند همچنین به حفظ بافت استخوانی کمک میکنند , ایمپلنت ها از لحاظ زیبایی نیز در سطح بسیار بالاتری نسبت به دندانهای مصنوعی قرار دارند و حتی در کنار دندانهای لمینیت شده تضادی ایجاد نمیکنند

    1. باعرض سلام و وقت بخیر، با توجه به اینکه ایمپلنت یک جسم خارجی در بدن است امکان این اتفاق در موارد بسیار نادر و افرادی که دارای بیماری خود ایمنی هستند رخ دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در زمینه کاشت ایمپلنت دندانی نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید؟