روکش دندان و انواع آن‌ها

روکش ها در دسته ی خدمات زیبایی و پروتز قرار می گیرند زیرا به زیبایی لبخند و مرتب دیده شدن دندان کمک می کند، در این محتوا قصد داریم به معرفی انواع روکش دندان و فواید آن بپردازیم، پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
روکش دندان و انواع آن

سلامت دهان و دندان نقش اساسی در زندگی هر فرد ایفا می‌کند. لبخند زیبا و دندان‌های سالم، اعتماد به نفس را افزایش داده و کیفیت زندگی را ارتقا می‌بخشند.

با این‌حال، گاهی اوقات دندان‌ها به دلایل مختلفی مانند پوسیدگی، شکستگی یا عصب‌کشی، آسیب دیده و نیاز به ترمیم پیدا می‌کنند. در چنین مواردی، روکش دندان می‌تواند راه‌حلی ایده‌آل برای بازگرداندن سلامت و زیبایی به لبخند شما باشد.

روکش دندان یکی از جذاب ‌ترین و مؤثرترین روش‌ های ترمیم و حفظ دندان‌‌های به شدت تخریب شده و در حقیقت یکی از روش‌های موثر در ترمیم دندان‌هایی است که شاید به روش مستقیم (امالگام و کامپوزیت دندان) نتوان آن‌ها را ترمیم کرد.

با گذشت سال‌ها، روکش‌ها به عنوان یک راه حل بی‌نظیر در دندانپزشکی شناخته شده و تبدیل به یک ابزار اساسی جهت ترمیم دندان‌ها و بهبود زیبایی لبخند انسان‌ها شده‌اند.

روکش دندان یک پوسته فوق العاده نازک از سرامیک (به رنگ دندان)، بر روی دندان چسبانده می‌شود و در مواردی مانند: ضعیف شدن مینای دندان، دندان‌های به شدت تخریب یا عصب کشی شده، تغییر رنگ دندان‌ها، شکسته شدن یا ترک بر داشتن دندان به کار می‌روند.

در واقع روکش زمانی کاربرد دارد که ترمیم‌های روتین دندانی مانند: ترمیم‌های هم رنگ یا آمالگام، توانایی یا استحکام لازم در برابر نیروهای جویدن، نداشته باشند و این اتفاق زمانی می‌افتد، که تعداد زیادی از دیواره‌های دندان از بین رفته باشد.

روکش دندان یا تاج دندان (Dental Crown) چیست؟

روکش دندان یک پوشش کلاه مانند ثابت است که بر روی دندان‌های آسیب ‌دیده نظیر دندان ‌های شکسته، تراشیده، فرسوده، دندان‌های کوتاه یا دندان ‌هایی که تغییر رنگ داده ‌اند، نصب می‌ شود. این پوشش ثابت می‌تواند از جنس های مختلفی مانند فلز سرامیک کامپوزیت ویا ترکیبی از این ها باشد که به صورت یک کلاهک ساخته می ‌شود و به دقت متناسب با شکل، اندازه و رنگ مطلوب دندان پوشانده می‌شود.

در بعضی موارد این روکش ها به صورت کامل دندان را پوشش نمی دهد به صورت نصفه یا بخشی از دندان ها را بازسازی می‌کند که روکش های سه چهارم ،آنله یا اورلی خوانده می شود. در هر صورت استفاده از روکش های دندانی باعث زیبایی و استحکام دندان‌های فرسوده می شوند و می توانند درمانی موثر برای ترمیم و بهبود دندان‌‌های آسیب ‌دیده باشند.

روکش دندان چیست

هزینه روکش دندان چقدر است؟

برای محافظت از ریشه و بخش سالم دندان‌های تحت درمان، روکش‌ دندان در طرح‌ها و جنس‌های مختلفی ارائه می‌شود. سرامیک، زیرکونیا، PFM و… از جمله این نوع روکش‌ها هستند.

هر کدام از روکش‌ها با توجه به جنس و مزایایی که دارند، از قیمت متفاوتی برخوردار هستند. به‌طور کلی، قیمت روکش دندان از حدود 5 تا 6 میلیون تومان شروع می‌شود. روکش‌های طلا به‌دلیل ارزش بالای فلز طلا، گران‌تر هستند. علاوه بر نوع و جنس عوامل دیگری نیز بر هزینه روکش دندان تاثیر می‌گذارند.

  • موقعیت دندان: روکش دندان‌های جلو به‌دلیل ظرافت و دقت بیشتر، معمولا گران‌تر از دندان‌های عقبی هستند.
  • مهارت و تجربه دندانپزشک: دندانپزشکانی که تجربه و مهارت بیشتری دارند، دستمزد بالاتری دریافت می‌کنند.
  • هزینه‌های جانبی: علاوه بر هزینه خود روکش، باید هزینه‌های جانبی مانند عکس‌برداری، قالب‌گیری و لابراتوار را نیز در نظر بگیرید. شاید تصور کنید که کل فرآیند روکش دندان توسط دندانپزشک انجام می‌شود، اما اینطور نیست. بخش قابل‌توجهی از این کار در لابراتوار انجام می‌گیرد و هر لابراتوار بر اساس معیارهای خود، هزینه نهایی را به بیمار ارائه می‌دهد.
  • علاوه بر موارد یاد شده، تعداد دندان‌هایی که نیاز به روکش دارند و همچنین، اقدامات درمانی دیگری که ممکن است لازم باشد، می‌توانند بر قیمت نهایی تاثیر بگذارند.

بررسی عوارض روکش دندان

مانند هر روش پزشکی، روکش دندان نیز می‌تواند با عوارض جانبی و مشکلاتی همراه باشد.

تشکیل عفونت در زیر روکش

یکی از عوارض احتمالی پس از نصب روکش دندان، عفونت است. این عارضه معمولا به‌دلیل عدم رعایت بهداشت کامل دهان و دندان قبل از نصب روکش، مناسب نبودن روکش دندان و دارای گپ بودن، و یا عدم درمان ریشه موفق قبلی رخ می‌دهد.

در برخی موارد، با تجویز آنتی‌بیوتیک، عفونت بدون نیاز به برداشتن روکش، درمان می‌شود، اما در موارد شدیدتر، ممکن است لازم باشد روکش برداشته شده و پس از درمان کامل عفونت، و درمان ریشه مجدد انجام شود.

حساسیت و آلرژی نسبت به روکش

برخی از افراد ممکن است به مواد به کار رفته در ساخت روکش حساسیت نشان ‌دهند. این واکنش‌ها که به ندرت رخ می‌دهند، معمولا خفیف و گذرا هستند و به‌راحتی قابل درمان می‌باشند.

پوسیدگی و خراب شدن دندان

چنانچه روکش به درستی روی دندان قرار نگیرد، در بین روکش و دندان، فضایی ایجاد می‌شود که محل تجمع باکتری‌ها و مواد غذایی خواهد بود. این تجمع، به مرور زمان منجر به پوسیدگی دندان در زیر روکش می‌شود.

تناسب اندازه روکش

تناسب دقیق ابعاد روکش دندان، چه از نظر ارتفاع و چه از نظر عرض، برای حفظ سلامتی دهان و دندان و عملکرد صحیح آن حائز اهمیت است. در ابتدای نصب روکش، احساس بزرگی آن طبیعی است، اما اگر این حس بعد از چند روز از بین نرفت، نیاز به مراجعه به دندانپزشک دارید.

بلندی بیش از حد روکش، عمل جویدن را مختل کرده و می‌تواند باعث درد و ناراحتی شود. از سوی دیگر چنانچه روکش دندان کوتاه باشد در هنگام جویدن، روکش به درستی روی دندان مقابل قرار نگرفته و سبب فشار بیشتر به دندان‌های دیگر خواهد شد.

بررسی عوارض روکش دندان

میزان ماندگاری انواع روکش دندان چقدر است؟

با وجود اینکه در علم دندانپزشکی، تعیین عمر دقیق هیچ درمانی امکان‌پذیر نیست، اما روکش دندان با مراقبت‌های صحیح، می‌تواند حدود 5 تا 15 سال دوام داشته باشد. به‌طور کلی، روکش‌های سرامیکی عمر بیشتری نسبت به روکش‌های فلزی دارند. با مراقبت صحیح از روکش‌های دندان، می‌توانید از مزایای زیبایی و عملکردی آن‌ها برای سال‌های طولانی بهره‌مند شوید.

مراقبت‌های روکش دندان

با وجود مقاومت و طول عمر بالای روکش دندان، مراقبت از آن برای حفظ سلامتی و زیبایی لبخندتان ضروری است.

رعایت بهداشت دهان

رعایت بهداشت دهان و دندان از جمله مسواک زدن منظم و شستشوی دهان با آب ولرم، نقش اساسی در افزایش طول عمر روکش‌های دندانی دارد.

این امر به حفظ سلامت لثه‌ها، جلوگیری از تجمع پلاک و میکروب‌ها و پیشگیری از بیماری‌های لثه کمک می‌کند. اگر از نخ دندان برای تمیز کردن بین دندان‌های‌تان استفاده می‌کنید، این کار را با نهایت ظرافت و احتیاط انجام دهید. زیرا فشار زیاد نخ دندان می‌تواند باعث لقی یا شکستن روکش شود.

از دندان‌هایتان به‌عنوان ابزار استفاده نکنید

از دندان‌هایتان برای باز کردن بسته‌ها، شکستن آجیل و یا انجام کارهایی که به آن‌ها فشار وارد می‌کند، استفاده نکنید.

اقدامات قبل از روکش دندان

قبل از روکش دندان، انجام برخی اقدامات می‌تواند به شما در داشتن تجربه‌ای مطلوب‌تر و نتیجه‌ای ایده‌آل‌تر کمک کند.

انتخاب دندانپزشک

اولین قدم، انتخاب یک دندانپزشک متخصص و باتجربه در زمینه روکش دندان است. در جلسه‌ی مشاوره، دندانپزشک به‌طور کامل وضعیت دندان شما را بررسی می‌کند، از نیازها و خواسته‌هایتان مطلع می‌شود و بهترین نوع روکش را با توجه به شرایط شما پیشنهاد می‌دهد.

بررسی سابقه پزشکی

قبل از انجام هرگونه عمل دندانپزشکی، لازم است سابقه پزشکی خود را به‌طور کامل در اختیار دندانپزشک قرار دهید.

انجام معاینات و عکس‌برداری

قبل از شروع، دندانپزشک از دندان شما عکس‌برداری یا معاینات دیگری را تجویز می‌کند تا از سلامت دندان و لثه شما اطمینان حاصل کند.

انجام درمان‌های لازم

اگر قبل از روکش، نیاز به انجام درمان‌هایی مانند عصب‌کشی یا پر کردن دندان باشد، این درمان‌ها باید به‌طور کامل انجام شوند.

رعایت بهداشت دهان و دندان

قبل از عمل، حتما بهداشت دهان و دندان خود را به‌طور کامل رعایت کنید. دندان‌های‌تان را مسواک بزنید، نخ دندان بکشید و از دهانشویه استفاده کنید.

مصرف داروها

اگر از داروهای خاصی مانند داروهای رقیق‌کننده خون یا آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده می‌کنید، حتما قبل از عمل به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

عدم مصرف دخانیات

مصرف دخانیات می‌تواند به روند بهبودی بعد از روکش دندان آسیب برساند. بنابراین، قبل و بعد از عمل از مصرف سیگار و سایر دخانیات خودداری کنید.

اقدامات قبل از روکش دندان

مراقبت‌های بعد از روکش دندان

برای اینکه روکش دندان‌هایتان عمر طولانی داشته باشد، بهتر است مراقبت‌های زیر را انجام دهید و جزو روتین زندگی‌تان نمایید:

محدودیت زمان غذا خوردن

پس از نصب روکش، سعی کنید حداقل نیم ساعت از خوردن هر نوع غذا با دندان‌هایتان خودداری کنید. این امر به چسب مخصوص زمان کافی برای اتصال قوی‌تر روکش، به پایه دندان را می‌دهد. توجه داشته باشید که تا 24 ساعت اول، از جویدن غذاهای سفت که فشار زیادی به روکش وارد می‌کنند، خودداری کنید. این امر می‌تواند باعث شل شدن یا کنده شدن روکش شود.

از نوشیدنی‌های اسیدی و رنگی بپرهیزید

تا چند روز اول پس از نصب روکش، از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های رنگی مانند قهوه، چای، سس و شکلات خودداری کنید. این امر به حفظ رنگ اولیه روکش و جلوگیری از تغییر رنگ آن کمک می‌کند.

دهانشویه

با مشورت پزشکتون و در صورت نیاز به صورت کنترل شده و مدت محدود می توانید از دهانشویه‌های حاوی فلوراید یا ضدعفونی‌کننده استفاده کنید.

از مصرف خوراکی‌های چسبنده بپرهیزید

خوراکی‌های چسبنده مانند تافی و کارامل می‌توانند به روکش دندان بچسبند و زمینه را برای رشد باکتری‌ها فراهم کنند.

ویزیت‌های منظم

حداقل هر شش ماه یک بار برای معاینه و چکاپ به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک در معاینات، وضعیت روکش را بررسی می‌کند و در صورت نیاز، اقدامات لازم را برای ترمیم یا تعویض آن انجام می‌دهد.

بهترین زمان مراجعه به دندانپزشک

انجام روکش دندان در کلینیک دندانپزشکی دکتر نوربخش بر اساس  نیازهای دندان و تشخیص پزشک توصیه می‌شود. مواردی که باعث تصمیم گیری و پیشنهاد روکش برای دندان شما می شود بستگی به موارد زیر دارد:

وسعت ترمیم یا پوسیدگی ایجاد شده

اگر دندان شما دارای ترمیم خیلی وسیع یا پوسیدگی هست که با ترمیم های معمولی قابل اصلاح نیست و ریسک شکستن و ترک خوردن مجدد دارد ممکن است ما روکش های دندانی مانند اورلی یا آنله را به شما پیشنهاد کنیم.

دندان‌های شکسته یا ترک خورده

اگر دندان شما به هر علتی شکستگی وسیعی دارد یا ترمیم قدیمی که دچار شکستگی شده باید از روکش دندانی استفاده کنیم.

درمان ریشه دندان

در برخی موارد، بعد از درمان ریشه دندان، دندان نیاز به روکش درمان دارد. در این صورت، روکش دندان به عنوان یک روش تعمیر دندان تخریب ‌شده مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

تغییر شکل و موقعیت دندان

در برخی موارد، به دلیل تغییر موقعیت دندان در قوس فکی ممکن است از روکش های دندانی برای ایجاد ظاهر مناسب برای دندان ایجاد کنیم.

بهم ریختگی دندان‌ها

در برخی موارد، که دندان ها بهم ریختگی خیلی خفیفی دارند و بیمار حاضر نیست از روش ارتودنسی استفاده کند، استفاده از روکش به همراه لمینت می توان پیشنهاد کرد.

تصمیم نهایی در مورد انجام روکش دندان باید  حتما توسط دکتر نوربخش گرفته شود. در کلینیک متناسب با وضعیت دندان‌های شما، نیاز های دندانی و اهداف درمانی شما، توصیه‌های لازم را ارائه دهد و زمان مناسب برای انجام روکش دندان را مشخص کند.

انواع روکش دندان

انواع روکش دندان

انواع مختلف روکش های دندانی جهت ترمیم دندان ها عبارت هستند از:

روکش تمام سرامیک

امروزه از محبوبیت بالایی برخوردار است که خود تمام موارد و نیاز های دندان مانند استحکام بالا و ظاهر طبیعی و زیبا وسلامت لثه را برای شما به ارمغان می اورد٫روکش تمام سرامیک مدل های مختلفی مانند ایمکس ، ایمپرس ، گلس ،زیرکونیا ،الیتیوم دی سیلکات و… دارد معمولا در مواردی که استحکام برای ما خیلی اهمیت داشته باشد از انواع زیرکونیم استفاده استفاده می کنیم٫ودر مواردی که زیبایی و استحکام الویت داشته باشد بخصوص در دندان های جلویی از موارد ایمکس و بقیه موارد استفاده می شود.

بیشتر بخوانید  بهترین برند کامپوزیت دندان

روکش تمام فلزی (Full Metal Crown)

– این نوع روکش دندانی از مواد فلزی (مانند طلا یا پالادیوم) بدون لایه سرامیکی روی دندان ساخته می ‌شود.
– روکش تمام فلزی به دلیل دوام بالا و مقاومت، در برابر جویدن بسیار مناسب است.
– این نوع روکش به دلیل داشتن ظاهری فلزی، معمولا در دندان‌های خلفی استفاده می ‌شود و برای دندان ‌های قدامی مناسب نیست.

روکش PFM (Porcelain-Fused-to-Metal)

این نوع روکش های دندانی بیس فلزی دارند و روی آنها با یک لایه پرسلن یا چینی پوشانده می شود.این روکش ها درگذشته بسیار استفاده می شدند ولی امروزه از محبوبیت کمتری نسبت به سایر انواع روکش های دندانی برخوردار هستند.نسبت به ر‌کش های تمام سرامیک مقاوت بیشتری در مقابل شکستن دارند ولی از لحاظ زیبایی و سلامت لثه ضعیف تر از موارد تمام سرامیک عمل می کنند اما در مواردی بخصوص روکش های ایمپلنت هنوز گزینه انتخابی برای بسیاری از دندانپزشکان هستند

روکش فولادی ضد زنگ (Stainless Steel Crown – SSC)

– این روکش‌ ها از فولاد ضد زنگ ساخته می ‌شوند و معمولا برای دندان‌ های شیری نوجوانان استفاده می ‌شوند.
– دارای دوام بالا و مقاومت بسیار خوبی هستند به طور طبیعی با رویش دندان ‌های دائمی، می ریزند.

روکش‌های زرین (Gold Crown)

روکش‌های رزینی در واقع نوعی از موادهای شبیه به کامپوزیتی و موقت هستند که برای ساخت روکش‌ های موقتی استفاده می ‌شوند.
لطفا توجه داشته باشید که انتخاب نوع روکش دندان بستگی به وضعیت دندان، نیاز های درمانی و توصیه ‌های دندانپزشک شما دارد. برای تعیین نوع مناسب روکش، بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید.

روکش تمام سرامیک

روکش‌ها در دسته ی خدمات زیبایی و پروتز قرار می گیرند زیرا به زیبایی لبخند و مرتب دیده شدن دندان کمک می کند، همچنین دارای ویژگی های محافظتی و بازسازی کننده نیز هستند و ممکن است نیاز به درمان های گسترده تر را از بین ببرند.از دیگر مزایای روکش های تمام سرامیک:

  • طول عمر بالا.
  • به بهبود ظاهر لبخند کمک می کند.
  • نسبت به روکش های زیر فلزی محافظه کارانه تر می باشد و نیاز به برداشت نسج کمتری از دندان را دارند.
  • باعث سیاهی یا تغییر رنگ لثه ها مانند روکش های زیر فلزی (pfm) نمی شود.
  • استحکام بالاتری نسبت به روکش زیر فلزی دارد.

صرف نظر از مواردی که روکش های دندانی باعث حفط و نگهداری دندان می شود، در موارد بسیاری مسائل مربوط به زیبایی را حل کنند، از جمله:

  1. سایش مینای دندان: مینای دندان ممکن است با گذشت زمان به طور طبیعی ساییده یا کدر شود (مصرف نوشابه، چای یا قهوه، سیگار کشیدن و استفاده از برخی از داروهای خاص یا حتی ژنتیک).
  2. فرسودگی دندان: با افزایش سن، به طور طبیعی دندان ها فرسوده می شوند. چنین دندان هایی به احتمال زیاد خرد می شوند، ترک بر می دارند و یا ظاهری ناهموار به خود می گیرند. در نتیجه، روکش ها می توانند ظاهر طبیعی دندان های سالم و جوان را بازیابی و ترمیم کنند.
  3. دندان های ناصاف (نامرتب): اینجور دندان ها می توانند به دلیل: بهم فشردن و ساییدن دندان ها، فرسوده شدن و شکستن و یا به خاطر بد روی هم قرار گرفتن دندان های بالا و پایین باشد. در مواردی که بیمار به دلیل مشکلات لثه، سن و محدودیت هایی از این قبیل نمی تواند از درمان ارتودنسی استفاده کند و به دلیل از بین رفتن مینا، نمی تواند از لمینت سرامیکی استفاده کند، روکش های تمام سرامیک بهترین گزینه برای اصلاح طرح لبخند و زیبایی دندان های می باشد.
  4. تغییر رنگ: تغییر رنگ دندان ممکن است کاملا از طریق سفید کردن دندان ها انجام نشود. در چنین مواردی، روکش ها می توانند کارساز باشند.

طی مشاوره ای که دندانپزشک با شخص مورد نظر دارد، ابتدا سلامت دهان و دندان وی را ارزیابی می کند و تمام گزینه های درمانی موجود را مورد بحث قرار می دهند (بیشتر دندانپزشکان ترجیح می دهند به بیماران گزینه هایی ارائه دهند که کمترین تهاجمی را داشته باشند).

معمولا همانطور که در بالا اشاره شد، اگر استفاده از روکش ها جنبه زیبایی داشته باشد، ابتدا استفاده از لمینت‌های سرامیکی توصیه می شود، اما در صورت تضعیف مینای دندان یا وجود سایش دندانی استفاده از روکش های تمام سرامیک و زیرکونیا توصیه می شود.

مزایا و فواید انواع روکش‌های دندانی

روکش یکی از روش‌ های متداول در دندانپزشکی است و دارای مزایا و فواید بسیاری می باشد، برخی از این مزایا عبارت هستند از:

  • ترمیم و تقویت دندان: روکش ها می توانند به ترمیم دندان های شکسته و فرسوده بپردازند و به آن ها استحکام بدهند. این روش می ‌تواند به دندان ‌های ضعیف و فرسوده کمک کند و آن ها را تقویت کند.
  • حفاظت از دندان‌ ها: انواع روکش ها می توانند نقش یک لایه محافظ را داشته باشند. این روش می ‌تواند دندان‌ ها را در برابر فشار های زیاد محافظت کند.
  • بهبود ظاهر دندان ‌ها: از روکش ‌ها به عنوان یک گزینه ایده آل جهت زیبایی دندان ها استفاده می کنند. روکش ها می‌ توانند منجر به اصلاح رنگ دندان‌ ها، شکل و اندازه آن ها شوند.
  • دوام و طول عمر طولانی: روکش‌ ها را به طور معمول از مواد ماندگار و مقاوم مانند پرسلن یا اکریلیک می سازند. این خصوصیات به آنها دوام و طول عمر طولانی می ‌بخشد.
  • راحتی و سهولت استفاده: انواع روکش دندان به راحتی قابل نصب بوده و می توان آن ها را به سادگی از دندان جدا کرد. همچنین، می توان آن ها را به راحتی مطابق با سایز و شکل دندان‌ ها طراحی کرد.

فواید انواع روکش‌های دندانی

مراحل ساخت روکش دندان

مراحل ساخت روکش عبارتند از:

  1. قرار ملاقات اول پزشک وضعیت دندان اولیه را می بیند اگر نیازهای درمانی از جمله افزایش طول تاج ، ترمیم زیر روکش و یا نگرانی های دیگری که درمورد دندانی که کاندید درمان روکش هست انجام می شود و سپس بعد از آماده سازی قالب گیری انجام می‌شود.

باتوجه به نیاز شما و پیشنهاداتی که دکتر به شما می دهد قبل از مرحله آماده سازی شما باید مدل روکش خود را انتخاب کنید

  1. پس از آماده سازی دندان اقدام به تهیه قالب با توجه به نوع روکش انتخابی شما می شود که می تواند یا به صورت سنتی باشد که با مواد قالبگیری انجام می شود یا با استفاده از روش های دیجیتال که با اسکنر قالب‌گیری دیجیتال از دندان شما انجام می شود و معمولا پس از گذشت سه هفته روکش شما با توجه به توصیه پزشک به صورت نیمه ساخته برای امتحان و بررسی دقیق تر به مطب ارسال می شود.

در مطب دکتر نوربخش توصیه می شود به خصوص در موارد روکش های ایمپلنت یا چند واحدی قبل از ارسال روکش فاینال توسط لابراتوار یک مرحله امتحانی به صورت مدل های پیش ساخته برای امتحان ارسال شود و پس از بررسی های دقیق تر روکش نهایی  ارسال شود.پس از ارسال روکش از لابراتوار  وکش به صورت موقت یا دائم با توجه به تشخیص پزشک چسبانده می شود.

مراقبت‌های لازم با روکش دندان

روکش‌ها معمولا بسیار بادوام هستند اما نیاز به مراقبت های بهداشتی مثل مسواک و نخ دندان دارند. در صورت شکسته شدن روکش ها قابل ترمیم نیستند و باید مجدد ساخته شوند، بنابراین باید از جویدن و گاز زدن اجسام سخت خود داری شود. که می توان به موارد زیر برای مراقبت ‌های پس از روکش دندان اشاره کرد:

  • مسواک زدن حداقل دو بار در روز برای جلوگیری از عفونت.
  • اجتناب از گاز زدن مواد سفت یا جویدن یخ با دندان ‌ها.
  • اجتناب از جویدن اجسام سخت و غذا های سفت و چسبناک.
  • دقت بیشتر هنگام استفاده از نخ دندان.
  • در صورت تورم و درد، مصرف دارو بر اساس دستور دندانپزشک.

 برای کاهش خطر آسیب

  • از گاز زدن و جویدن اجسام سخت خودداری کنید.
  • از دندان خود برای باز کردن یا پاره کردن بسته ها استفاده نکنید.
  • از خوردن برخی از غذاهایی که ممکن است باعث آسیب شوند نیز چشم پوشی کنید.

از طرف دیگر، دندان ها را طبق معمول مسواک بزنید و از نخ دندان و خمیردندان بدون ساینده استفاده کنید. از آنجا که روکش ها قابلیت جلا و صیقلی شدن شان به شدت بالاست، خطر رنگ آمیزی آنها کاهش می یابد. با این وجود مسواک زدن بعد از نوشیدن قهوه، چای، نوشابه و… توصیه می شود.

روکش دندان یک روزه

معمولا امروزه با استفاده از روش های دیجیتال و وجود دستگاه های CAD/CAM برای بیمارانی که بسیار عجله دارند پس از قالبگیری دیجیتال و اسکن فایل به لابراتوار ارسال می شود و در مطب به صورت یک روزه و درتایم کوتاهی یک روکش آماده و آماده ی نصب می شود که این روش باعث صرفه‌ جویی در زمان شما می شود. اما باید توجه داشته باشید که تمام روکش ها نیاز به چکاپ دارند که بعدش مطمئن شویم مشکلی وجود ندارد.

جهت انجام روکش‌های دندانی به کجا مراجعه کنیم؟

کلینیک دندانپزشکی دکتر نوربخش روکش مناسب برای شما را با استفاده از روش های دیجیتال طراحی می کند و با بازه متفاوتی از قیمت‌ها به شما ارائه می دهد.

انتخاب دندانپزشکی ماهر برای روکش بسیار  اهمیت دارد. چون اگر روکش به خوبی ساخته نشود ممکن است باعث بروز التهاب لثه، گیر غذایی و ازبین رفتن دندان زیرین شود دندانپزشک باید با مهارت و حوصله در صورت ایراد روکش آن را به لابراتوار مرجوع و مجدد اصلاح کند و تمام مراحل کار را به صورت دقیق ارزیابی کند بنابراین در انتخاب دندانپزشک دقت و وسواس بالایی داشته باشید.

در کلینیک دکتر نوربخش تمام مراحل چه به صورت دیجیتال چه به صورت معمولی مرحله به مرحله توسط خود خانم دکتر نوربخش چک می شود تا بهترین گزینه با کمترین ایراد به شما ارائه شود.

سوالات متداول

آیا در کلینیک دکتر نوربخش کامپوزیت دندان هم انجام می‌شود؟

بله در کلینیک دکتر نوربخش، خدمات کامپوزیت دندان هم انجام می‌شود. برای استعلام از قیمت کامپوزیت دندان وارد سایت شوید و یا با کارشناسان تماس بگیرید.

آیا روکش دندان تحت پوشش بیمه است؟

پوشش بیمه برای روکش دندان به نوع بیمه و طرح شما بستگی دارد. برخی از بیمه‌ها بخشی از هزینه روکش دندان یا حتی برخی از آنها کل هزینه روکش را پوشش می دهند.

روکش دندان درد دارد؟

خیر، در حین انجام عمل، هیچ‌گونه دردی احساس نخواهید کرد. زیرا قبل از شروع عمل، دندانپزشک از بی‌حسی موضعی برای بی‌حس کردن ناحیه مورد نظر استفاده می‌کند.

چه نوع روکش دندانی برای من مناسب‌تر است؟

نوع روکش دندان مناسب به‌عوامل مختلفی مانند وضعیت دندان‌ها، نیازها، بودجه و ترجیحات شما بستگی دارد. دندانپزشک با معاینه دقیق دندان‌ها و بررسی شرایط شما، بهترین نوع روکش را به شما پیشنهاد می‌دهد.

در صورت رعایت تمام مراقبت‌ها، ماندگاری روکش چقدر است؟

با مراقبت‌های صحیح، روکش‌های دندان می‌توانند حتی حدود 20 سال دوام داشته باشند. البته این عمر مفید به نوع روکش، جنس و مراقبت‌های بعد از آن نیز بستگی دارد.

در چه صورت باید به دندانپزشک مراجعه کنم؟

اگر بعد از درمان، احساس درد، لق شدن، شکستگی یا تغییر رنگ روکش را دارید، باید در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید.

امتیاز محتوا
فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل
لمینت دندان نوعی پوشش نازک سرامیکی یا کامپوزیتی است که به عنوان یک راهکار زیبایی و درمانی برای اصلاح ظاهر و بهبود دندان‌ها به کار می‌رود. این روش ب...
می ‌توانید از لمینت برای دندان های کج استفاده نمایید؛ اما قبل از انجام فرایند لمینت دندان، باید چندین نکته مهم را بدانید. اگر دندان‌های شما کج است ...
این روزها با توجه به تبلیغات مراکز دندان پزشکی در حوزه ی برند کامپوزیت ها یکی از سوالات پر تکرار بیماران و یکی از نگرانی های آن ها تصمیم در مورد ان...
آیا لمینت می تواند باعث پوسیده شدن دندان زیر لمینت گردد؟ لمینت سرامیکی ، در بازسازی طرح لبخند  بسیار کاربردی است . اما سوالی که همواره در افراد کان...
تراش دندان برای کار گذاشتن لمینت سرامیکی بسیار حائز اهمیت است. قبل از هر چیزی باید بگوییم امروزه ساختن یک لبخند زیبا بسیار رواج یافته است. چرا که ن...
تفاوت روکش و لمینت چیست؟ این سوالی است که اغلب متقاضیان طراحی لبخند از دکتر نازنین نوربخش سوال می کنند. شاید در ابتدا به نظر برسد که هیچ تفاوتی بین...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *