از کجا بدانیم درد دندان به عصب رسیده؟

از کجا بدانیم درد دندان به عصب رسیده؟

درد دندان یکی از آزار دهنده ترین دردهای جسمی است. دردی که طولانی و کلافه کننده است. قبل از کشف مواد بی حس کننده و روش های درمانی برای عصب کشی افراد درد طاقت فرسایی را تحمل می کردند. بعد از تحمل درد هم به اقدام به کشیدن دندان می نمودند. در حال حاضر با استفاده از علم پزشکی می توانیم بدون از دست دادن دندان، درد آن را متوقف کنیم.

مشکلات بسیاری می تواند برای سلامتی دندان به وجود آید. زمانی که پوسیدگی و مشکل به ریشه و عصب دندان می رسد حتما باید اقدامات جدی را برای درمان آن انجام دهیم. عصب کشی یکی از بهترین روش ها برای حفظ دندان و متوقف کردن درد آن می باشد. سوال بسیار مهمی که برای افراد به وجود می آید این است که آیا دندان من نیاز به عصب کشی دارد یا نه؟ برای پاسخ به این سوال باید موارد مختلفی را بررسی نمود. نوع درد و محل آن می تواند نشانه های نیاز به عصب کشی را به شما نشان دهد. در این مطلب اطلاعات کاملی را درباره ی دردی که به عصب رسیده است را در اختیار شما قرار می دهیم.

خدمات مرتبط: درمان ریشه دندان

مشخصات درد دندان به عصب رسیده

ممکن است گاهی به علت حساسیت لثه ها دردهای مقطعی و لحظه ای را تجربه کنید. اما باید توجه داشته باشید که این نوع درد با دردی که به عصب رسیده است بسیار متفاوت می باشد. در زیر مشخصات کامل دندانی که دردش به عصب رسیده را معرفی می کنیم.

  1. درد مبهم در امتداد خط لثه

یکی از ویژگی های مهم درد دندان به عصب رسیده این است که درد در امتداد خط لثه ادامه می یابد. این درد معمولا در ابتدا خفیف است اما با گذشت زمان شدت آن بیشتر می شود.

  1. درد ضربان دار

احتمالا در سایر نقاط بدن خود نیز دردهای ضربان دار را احساس کرده اید. درد دندان رسیده به عصب نیز همین ویژگی را دارد.

  1. درد شما را از خواب بیدار می کند.

درد دندان رسیده به عصب به قدری شدید است که گاهی شما را از خواب بیدار می کند. این نوع از دردها شما را دچار کلافگی کرده و سایر عارضه ها مثل سر درد را به همراه دارد.

  1. تغییر وضعیت باعث تغییر درد می شود

به طور مثال درد دندان به عصب رسیده ممکن است در حالت خوابیده بسیار شدید باشد ولی در حالت ایستاده خفیف تر شود. این ویژگی در درد سایر مشکلات دندان وجود ندارد.

  1. درد به صورت ناگهانی شروع می شود

ممکن است بعد از خوردن یا نوشیدن یک ماده غذایی درد به صورت ناگهانی شروع شود و بعد از مسواک زدن قطع نشود. در این شرایط به احتمال زیاد درد به عصب رسیده است.

بیشتر بخوانید  روکش دندان و انواع آن ها

مطلب مرتبط: درد دندان بعد از کشیدن

 درد دندان به عصب رسیده

 درد دندان به عصب رسیده

 

عفونت دندان نشانه چیست؟

اصلی ترین نشانه برای درد دندان به عصب رسیده عفونت و تورم لثه است. البته ممکن است در ابتدا این تورم کم و خفیف باشد. اما اگر به مرور زمان شاهده التهاب شدید لثه یا به اصطلاح آبسه شدید، قطعا نیاز به عصب کشی دارید. البته در مواردی نیز ممکن است اصلا این تورم و التهاب به وجود نیاید. معمولا التهاب در نزدیکی دندان دارای مشکل به وجود می آید. با لمس این التهاب و دندان متوجه درد مزمنی خواهید شد. در مواردی که عفونت ریشه دندان شدید باشد ممکن است این التهاب در ناحیه گردن و صورت نیز وجود داشته باشد. در این حالت ممکن است برجستگی در صورت و یا زیر گردن وجود داشته باشد که با لمس این قسمت متوجه وجود آن شوید.

خطرات درمان نکردن به موقع

در صورتی که این درد دندان و عفونت به صورت طولانی مدت در بدن فرد وجود داشته باشد ممکن است دچار سایر بیماری های مزمن شود. احساس خستگی دائمی، سردرد، گوش درد و تب از علائم وجود عفونت دندان در بدن است. لزوم درمان این مشکل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. متاسفانه برخی از افراد منتظر شدت یافتن درد می مانند و این باعث ایجاد مشکلات جدی تر می شود. اگر مراقبت مداوم به همراه درمان زود هنگام وجود داشته باشد، شما هرگز دچار مشکلات حاد ریشه و عصب نمی شوید. عدم درمان عفونت دندان می تواند عوارض بسیار خطرناکی را برای سلامتی سایر اندام ها و کل بدن داشته باشد.

بیشتر بخوانید  سرطان دهان: خطرات، علائم و پیشگیری

بیشتر بخوانید: عصب کشی دندان در بارداری

درد دندان به عصب رسیده چه مشخصاتی دارد

درد دندان به عصب رسیده چه مشخصاتی دارد

 

راه های درمان برای درد دندان به عصب رسیده

بعد از تشخیص درد دندان به عصب رسیده حتما باید به دندان پزشک متخصص مراجعه نمایید. پزشک متخصص بعد از بررسی و معاینه ی دندان مورد نظر یک عکس رادیولوژی از دندان ها تهیه می کند. برای اطمینان یافتن از آسیب ریشه حتما باید عکس رادیولوژی بررسی شود. بعد از این مرحله پزشک از روش های مختلفی برای درمان ریشه و تسکین دندان درد استفاده می کند. عصب کشی درمانی تقریبا قطعی برای درد رسیده به عصب می باشد. در این روش عصب دندان خارج میشود و کانال های عصب دندان کاملا پاکسازی میشود  . سپس قسمت خالی شده با استفاده از سیلر و گوتا که یک ماده ی خنثی است پر میشود پر می شود. این روش درمانی سختی زیادی ندارد و در طی 20 الی 30 دقیقه انجام می شود. توجه داشته باشید که تخصص پزشک  در این زمینه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در صورتی که پزشک مهارت کافی برای انجام این درمان را نداشته باشد قطعا با مشکلات فراوانی روبرو خواهید شد.

رعایت نکات مهم برای سلامتی دندان ها

دندان درد یکی از بدترین دردهایی است که هر کس می تواند در عمر خود تجربه کند. برای پیشگیری از تحمل درد و فرآیند درمان بهتر است نکات بهداشتی را رعایت نمایید. مسواک زدن روزانه، استفاده از نخ دندان، داشتن رژیم غذایی سالم، دوری از نوشیدنی های دارای قند و اقدام برای درمان زود هنگام موارد مهمی هستند که باعث بیشتر شدن سلامتی دهان و دندان شما می شوند. ژنتیک و جنس دندان نیز تاثیر مهمی در سلامت دندان ها دارد. اما توجه کردن به نکات بهداشتی می تواند باعث خراب شدن سالم ترین دندان ها شود. اگر دندان های سالمی در دهان نداشته باشید جویدن و هضم غذا در سیستم گوارش دچار مشکل خواهد شد. پس داشتن دندان سالم برای سلامت کلی بدن بسیار ضروری است.

بیشتر بخوانید  دلیل گسترش دندان درد به گوش چیست؟

 

Originally posted 2022-12-08 12:00:14.

فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل

جدیدترین مطالب

عضویت در خبرنامه

یکی از شایع ترین انواع سرطان در سراسر دنیا، سرطان دهان می باشد. این سرطان بیشتر در افراد بالای 60 سال رخ می دهد و اولین ناحیه ای را که تحت تاثیر قرار می دهد، لب ها، اولین قسمت های زبان، سقف دهان و ...
تسکین دندان درد با انواع روش های دارویی و مسکن ها در برخی از موارد امکان پذیر می باشد. احتمالا برای شما هم این مشکل پیش آمده است که با مصرف داروها و مسکن های مختلف نتوانید درد دندان خود را کمتر نما...
دندان درد و آسیب های ریشه دندان می تواند منجر به آبسه و ورم صورت شود. متورم شدن صورت زمانی اتفاق می افتد که ریشه دندان دچار آبسه شود. آبسه اصطلاحی است که برای عفونت ریشه دندان به کار برده می شود. آ...
هدف اولیه در ویزیت و ملاقات جلسه اول در دندانپزشکی اطفال برقراری یک رابطه عاطفی و دوستی بدون ترس با کودک به منظور معاینه و چکاپ در دندانپزشکی اطفال است تا حس اعمال درد و ترس در قدم اول برای کودک بر...
بازسازی دهان اصطلاحی است که در مواردی که مشکلات دندانی شدید در دو فک بیمار وجود داشته باشد و نیاز به درمان های ترکیبی، ترمیمی، ایمپلنت، زیبایی و بازسازی اوکلوژن (روی هم آمدن دندان ها) و اصلاح جویدن...
5 روز پیش

بدون دیدگاه

به طور خلاصه ایمپلنت فوری به دو صورت است بلافاصله پس از کشیدن دندان امپلنت بگذاریم یا اینکه بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت روی آن روکش قرار دهیم که به اصطلاح به آن Immediate Implant می گویند. ج...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *