بررسی علت های درد دندان پر کرده

بررسی علت های درد دندان پر کرده

یکی از رایج ترین سوالاتی که بسیاری از مراجعه کنندگان دکتر نازنین نوربخش از ایشان می پرسند، این است که چرا بعد از پر کردن دندان حتی با اینکه دندان درد هم در مواردی وجود نداشته درد دندان بیشتر می شود و دندان دردناک میشود ؟؟ همانطور که میدانید هدف از پر کردن دندان (ترمیم دندان )، برداشتن پوسیدگی و جایگزینی آن با مواد دندانی می باشد تا باعث کاهش بیماری های موجود در دهان شود . گاهی اوقات بعد از پر کردن دندان ها ممکن است با درد زیادی مواجه شوید اما علت درد دندان پس از پرکردن چیست؟ در این مقاله قصد داریم به طور کامل و تفصیلی به بررسی و پاسخ این سوال بپردازیم. پس با ما همراه باشید، علت های درد دندان پر کرده را بررسی کنیم.

پر کردن دندان

اولین قدم برای بررسی علت درد دندان پر کرده، آشنایی کلی با پر کردن دندان می باشد. همانطور که گفته شد، پر کردن دندان روشی است که برای درمان پوسیدگی های دندان انجام می شود تا دندان بتواند قدرت و عملکرد خود را حفظ کند و از پیشرفت پوسیدگی به سایر نقاط دندان یا دندانهای دیگر جلوگیری شود. در این روش دندانپزشک، پس از استفاده از بی حس کننده موضعی با فرز و سایر دستگاه های مخصوص دندانپزشکی، بخش پوسیده شده دندان را می تراشد. پوسیدگی ها را از بخش های سالم دندان جدا میکند با اطمینان پیدا کردن از حذف تمامی قسمت ها ی پوسیده دندان را ایزوله کرده تا بزاق دهان هیچگونه نفوذی به دندان نداشته باشد. در ادامه طی مراحلی دندان را برای پرکردن اما کرده و سپس با کامپوزیت یا در برخی موارد آمالگام یا سرامیک حفره ی ایجاد شده پس از برداشتن دندان را پر میکنند . آخرین مرحله نیز این است که دندانپزشک باید دندان را پولیش نماید.

بیشتر بخوانید  اینله و آنله روش های ترمیمی غیر مستقیم

علت درد دندان پر کرده

اکنون نوبت آن فرا رسیده که با دلایل درد دندان پر کرده آشنا شویم. به طور کلی درد دندان بعد از پر کردن آن طبیعی است. در واقع درست است که دندانپزشک هنگام پر کردن دندان ها از بی حس کننده موضعی استفاده می کند، اما پروسه پر کردن، همراه با ایجاد حفره در دندان می باشد که همین مسئله به علت تحریک پالپ زیر عاج دندان و دردهای پس از ترمیم دندان میشود . به عبارتی باید بگوییم که این دردها معمولاً پس از ۲۴ تا۴۸ ساعت از بین می روند. اما اگر درد دندان پر کرده شما بیش از ۴۸ ادامه داشت، ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. در ابتدا به بررسی موردی این موارد می پردازیم و سپس هر کدام را به طور تفصیلی بررسی خواهیم کرد.

مطلب مرتبط: دندان درد در بارداری

درد دندان بعد از برداشت پوسیدگی و پر کردن

درد دندان بعد از برداشت پوسیدگی و پر کردن

این موارد عبارتند از:

  • عدم تطابق ماده پرکننده با دندان (شکاف های باقی مانده باعث نفوذ مایعات به عاج و عصب و در نتیجه تحریک عصب و پالپ دندان و ایجاد درد دندان میشود.)
  • التهاب پالپ دندان (پالپیت)
  • عدم پالیش کافی و ارتفاع نامناسب ترمیم , بسته نشدن کامل فک و فشار روی همان دندان
  • داشتن آلرژی به مواد پرکننده
  • حساسیت دندان

عدم تطابق ماده پر کننده در پر کردن دندان

اولین علت درد دندان پر شده، عدم تطابق مواد پر کننده با دندان پر شده می باشد. در واقع اگر ماده پرکننده دقیقاً و با روش صحیح بر روی دندان قرار نگیرد، ممکن است شکاف های بسیار ریز و غیر قابل مشاهده ای را ایجاد کند. به علاوه گاهی اوقات نیز ممکن است، دندانپزشک از مواد نامرغوب یا روش نامناسب برای پر کردن دندان استفاده کرده باشد که این مسئله به مرور زمان باعث ایجاد شکاف هایی در دندان می شود و همچنین ممکن است باعث دندان درد نیز شود.

بیشتر بخوانید  تفاوت روکش دندان و لمینت سرامیکی دندان در چیست؟

التهاب پالپ دندان

التهاب پالپ دندان معمولا در مواردی اتفاق می افتد که پوسیدگی عمق زیادی دارد و تا نزدیکی عصب دندان نفوذ کرده است و در این موارد هنگام ایجاد حفره برای برداشت پوسیدگی باعث ایجاد التهاب انتهای پالپ (پالپیت ) میشود. در اینگونه موارد جای نگرانی وجود ندارد و التهاب پالپ دندان و درد ناشی از آن، معمولا پس از گذشت چند روز الی یک هفته بهبود خواهد یافت . ولی گاهی اوقات ممکن است این درد ادامه دار باشد و منجر به دردهای شبانه , حساسیت به آب سرد و گرم و.. شود. در اینگونه مواقع الزامی است که به یک دندانپزشک مراجعه فرمایید و در صورت نیاز اقدام به عصب کشی دندان کنید .

عدم پالیش کافی و ارتفاع نامناسب ترمیم

همانطور که گفته شد، پس ازپرکردن دندان باید بخش های اضافی مواد پرکننده که بر روی دندان قرار گرفته اند، پولیش شود اگر این ذرات اضافی به خوبی پالیش نشوند هنگام جویدن باعث ایجاد احساس درد میشود. معمولا پزشک در جلسه ی ترمیم توسط کاربن مخصوص این بلندی ها مشاهده می کند و آنها را از بین میبرد گاهی اوقات این کار به دلیل وجود بی حسی به خوبی انجام نمی شود و سطح مواد پرکننده از سطح اصلی دندان بیشتر می شود. به همین خاطر هنگام جویدن غذا دردی را برای بیمار به وجود می آورد. که ای مسئله قابل حل است و با مراجعه به دندانپزشک و حذف نقاط اضافی این مسئله حل میشود. پس می توان این مسئله را یکی از دلایل درد دندان پر کرده دانست.

بیشتر بخوانید: درد دندان بعد از کشیدن

پر کردن همرنگ دندان پوسیده

درد دندان پر کرده

داشتن آلرژی بعد از پر کردن دندان

برای پر کردن دندان ها از مواد مختلفی مانند آمالگام،کامپوزیت دندان و … استفاده می شود. گاهی اوقات ممکن است که بیمار به یکی از این مواد، آلرژی داشته باشد و این مسئله دردهای شدیدی را برای او به وجود آورد. در صورت مشاهده چنین مشکلی بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کرده تا از نوع دیگری از مواد پر کننده استفاده نمایند.

بیشتر بخوانید  لزوم انجام معاینه و چکاپ در دندانپزشکی اطفال چیست؟

حساسیت دندان

بعد از پر کردن دندان، حساسیت به غذای سرد یا گرم و همچنین جویدن غذا طبیعی است و پس از گذشت مدتی این درد کاهش خواهد یافت و از بین می رود. این حساسیت فقط به دلیل ایجاد حفره و تراش دندان و پروسه ی ترمیمی که روی آن دندان ایجاد شده است.

راهکارهای کاهش درد دندان پر کرده

در پاسخ به این سوال باید بگویید، همانطور که قبلا ذکر شد درد بعد از پر کردن دندان 2 الی 3 و در برخی موارد یک هفته طبیعی است اما اگر درد ادامه دار بود  بهترین روش درمان درد دندان پر کرده، مراجعه به دندانپزشک می باشد. دندانپزشک پس از بررسی جوانب مختلف و پیدا کردن منشاء درد، نسبت به اصلاح ترمیم یا تعویض ترمیم اقدام می کند. به عنوان مثال، اگر منشاء درد دندان پر کرده، حساسیت شما به مواد پرکننده باشد، از نوع دیگری از مواد استفاده می شود. همچنین شما می‌توانید برای جلوگیری از دردهای ناشی از پوسیدگی بعد از پر کردن دندان اقدامات زیر را انجام دهید:

  • حداقل دو بار مسواک زدن در روز
  • کشیدن روزانه نخ دندان
  • استفاده از دهانشویه
  • مراجعه منظم به دندانپزشک

ما در مجموعه دندانپزشکی دکتر نازنین نوربخش با در اختیار داشتن کادری مجرب در خدمت هموطنان عزیز هستیم تا بهترین خدمات دندانپزشکی را به شما ارائه دهیم. شما می توانید همین الان نوبت خود را رزرو کنید.

Originally posted 2023-02-02 12:00:25.

فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل

جدیدترین مطالب

عضویت در خبرنامه

یکی از شایع ترین انواع سرطان در سراسر دنیا، سرطان دهان می باشد. این سرطان بیشتر در افراد بالای 60 سال رخ می دهد و اولین ناحیه ای را که تحت تاثیر قرار می دهد، لب ها، اولین قسمت های زبان، سقف دهان و ...
تسکین دندان درد با انواع روش های دارویی و مسکن ها در برخی از موارد امکان پذیر می باشد. احتمالا برای شما هم این مشکل پیش آمده است که با مصرف داروها و مسکن های مختلف نتوانید درد دندان خود را کمتر نما...
دندان درد و آسیب های ریشه دندان می تواند منجر به آبسه و ورم صورت شود. متورم شدن صورت زمانی اتفاق می افتد که ریشه دندان دچار آبسه شود. آبسه اصطلاحی است که برای عفونت ریشه دندان به کار برده می شود. آ...
هدف اولیه در ویزیت و ملاقات جلسه اول در دندانپزشکی اطفال برقراری یک رابطه عاطفی و دوستی بدون ترس با کودک به منظور معاینه و چکاپ در دندانپزشکی اطفال است تا حس اعمال درد و ترس در قدم اول برای کودک بر...
بازسازی دهان اصطلاحی است که در مواردی که مشکلات دندانی شدید در دو فک بیمار وجود داشته باشد و نیاز به درمان های ترکیبی، ترمیمی، ایمپلنت، زیبایی و بازسازی اوکلوژن (روی هم آمدن دندان ها) و اصلاح جویدن...
5 روز پیش

بدون دیدگاه

به طور خلاصه ایمپلنت فوری به دو صورت است بلافاصله پس از کشیدن دندان امپلنت بگذاریم یا اینکه بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت روی آن روکش قرار دهیم که به اصطلاح به آن Immediate Implant می گویند. ج...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *