علت های درد دندان بعد از کشیدن و مراقبت های بعد از کشیدن

امروزه، کمتر کسی را می توان یافت که حداقل یک بار، کشیدن دندان را تجربه نکرده باشد. کشیدن دندان به خودی خود، کمی درد را به همراه دارد که توقع می رود بعد از 2 الی 6 روز طی مراحل بهبودی درد نیز کاهش پیدا کند اما گاهی اوقات، این دردها به همین جا ختم نمی شوند و بحث درد دندان بعد از کشیدن نیز مطرح می شود.
علت های درد دندان بعد از کشیدن

کشیدن دندان، یکی از متداول‌ترین روش‌های درمانی در دندانپزشکی است که اغلب به‌منظور رفع درد مداوم یا عفونت انجام می‌شود. این روش، با وجود اینکه ممکن است ترسناک به‌نظر برسد، در واقع به بهبود سلامت دهان و دندان کمک کرده و از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری می‌کند.

با این‌حال، بسیاری از افراد پس از کشیدن دندان، با نوعی درد یا ناراحتی مواجه می‌شوند که تجربه‌ای ناخوشایند است. درک علت‌های احتمالی درد دندان بعد از کشیدن و اهمیت مراقبت صحیح از دهان در دوران بهبودی، می‌توانند در روند بهبودی موثر باشند و استرس‌های ناشی از آن را کمتر کنند.

دلایل درد دندان بعد از کشیدن

همانطور که در مقدمه این نوشته ذکر شد، پس از کشیدن دندان، دردهایی به سراغ دندان های ما می آیند. اما علت این دردها چیست؟ در ابتدا به ذکر موارد آنها بسنده می کنیم و سپس به طور تفصیلی در مورد دلایل درد دندان بعد از کشیدن صحبت خواهیم کرد.

  • درد کاملا طبیعی در دوران نقاهت.
  • باقی ماندن قسمتی از دندان در لثه.
  • باقی ماندن ریشه در لثه.
  • عفونت.
  • درای ساکت.
  • آسیب دیدگی عصب فک
  • دندان‌های نهفته یا نیمه نهفته که مدت زمان جراحی طولانی تری دارند احتمال درد و تروما ی نسبتا بیشتری دارند.

دلایل درد دندان بعد از کشیدن

درد طبیعی در دوران نقاهت پس از کشیدن دندان

اولین علتی که برای درد دندان بعد از کشیدن ذکر می شود، درد طبیعی است که در دوران نقاهت به سراغ شما خواهد آمد. مسلما دندان هم جزئی از بدن شما محسوب می شود و با کشیدن آن، بخشی از بدن خود را از دست می دهید که این مسئله طبیعتا با کمی درد همراه است که این درد با داروهایی که توسط دندانپزشک تجویز میشود قابل کنترل است . به عبارت دقیق تر بعد از کشیدن دندان، استخوان و لثه های اطراف آن دچار کمی التهاب شده و باعث ایجاد درد در ناحیه دندان کشیده شده خواهد شد. همچنین، علاوه بر درد دندان، خونریزی بعد از کشیدن دندان نیز تا چند ساعت بعد از آن کاملا طبیعی است.

باقی ماندن بخش هایی از دندان در لثه

گاهی اوقات ممکن است، بخش هایی از دندان شما در لثه باقی بماند. همین مسئله باعث درد دندان بعد از کشیدن می شود. درست است که این مسئله، درد زیادی را به همراه خواهد داشت، اما آناتومی دهان و لثه این امکان را دارد که دندان باقی مانده در لثه را درمان کند. البته گه‌گاه این امکان برای لثه وجود ندارد و شما باید فورا به یک دندانپزشک مراجعه فرمایید.

باقی ماندن ریشه در لثه بعد از کشیدن دندان

باقی ماندن ریشه دندان در لثه همیشه خطرناک نیست. اگر طول ریشه باقی مانده در لثه کمتر از دو میلی متر باشد، خطری شما را تهدید نمی کند و خود لثه می تواند این مشکل را حل نماید. اما ریشه ای که طول آن بین دو یا چهار میلی متر باشد، می تواند منجر به ایجاد درد شود. در این شرایط شما باید حتما به یک پزشک متخصص مراجعه فرمایید تا شرایط درمان برای شما مهیا شود. کادر درمانی خانم دکتر نازنین پوربخش در خدمت شماست تا بهترین خدمات دندانپزشکی را به شما هموطنان عزیز ارائه نماید.

عفونت و درد دندان بعد از کشیدن

یکی دیگر از مواردی که منجر به ایجاد درد دندان بعد از کشیدن می شود، عفونت است. عفونت به خاطر وجود باکتری می باشد که این مسئله چرک، آلودگی و درد فراوانی را به همراه خواهد داشت. از جمله نشان های عفونت دندان پس از کشیدن آن می توان به مواردی نظیر درد، بوی بد دهان، ورم کردن فک و گونه، تب و لرز، سردرد و درد در قسمت گوش اشاره داشت. پس از بروز این علائم، شما باید سریعا به یک دندانپزشک مراجعه فرمایید.

علت درد لثه بعد از کشیدن دندان

درد دندان بعد از کشیدن یکی از مشکلات رایج است که می‌تواند به‌دلایل مختلفی ایجاد شود.

التهاب: یکی از شایع‌ترین دلایل درد دندان بعد از کشیدن، التهاب لثه است. پس از کشیدن دندان، بدن به‌طور طبیعی فرایند بهبودی را آغاز می‌کند که معمولا با التهاب همراه خواهد بود. التهاب بخشی از پاسخ طبیعی بدن به آسیب است و به ترمیم بافت‌ها کمک می‌کند. این التهاب می‌تواند باعث ایجاد درد ملایم تا متوسط در محل کشیدن دندان شود. این احساس درد با گذشت چند روز کاهش می‌یابد، اما در صورتی که التهاب شدید یا طولانی شود، ممکن است مراجعه به دندانپزشک نیاز باشد.

آسیب به بافت‌های اطراف: فرایند کشیدن دندان ممکن است به بافت‌های اطراف، از جمله لثه‌ها، استخوان و حتی دندان‌های مجاور، آسیب وارد کند. این آسیب‌ها باعث درد و ناراحتی در لثه‌ها می‌شوند. کشیدن دندان، به‌ویژه دندان‌های عقبی که دسترسی به آن‌ها مشکل است، فشار زیادی به بافت‌های اطراف وارد می‌کند. این امر منجر به تورم و درد دندان بعد از کشیدن می‌شود.

حفره خشک (Dry Socket): حفره خشک یا درای ساکت، یکی از علل اصلی درد دندان بعد از کشیدن است. این اتفاق زمانی می‌افتد که لخته خونی که بعد از کشیدن دندان تشکیل می‌شود، از جای خودش تکان بخورد یا اصلا شکل نگیرد. در نتیجه، استخوان و اعصاب زیرین در معرض هوا و مواد غذایی قرار می‌گیرند که باعث درد شدید و تیر کشنده می‌شود.

درد شدید بعد از کشیدن دندان ممکن است نشانه حفره خشک باشد.

  • عفونت: یکی دیگر از علل رایج درد دندان بعد از کشیدن، عفونت است. اگر باکتری‌ها به محل کشیدن دندان، نفوذ کنند، ممکن است عفونت ایجاد گردد. این عفونت می‌تواند باعث افزایش درد، تورم و حتی تب شود. عفونت‌ها با علائمی چون درد مداوم، ترشح چرک یا مایعات از محل دندان و احساس بیماری همراه هستند.
  • آسیب عصبی: آسیب به اعصاب مجاور در هنگام کشیدن دندان نیز می‌تواند یکی از علل نادر اما مهم درد باشد. این حالت بیشتر در مواقعی رخ می‌دهد که دندان‌های تحتانی کشیده می‌شوند. آسیب به اعصاب منجر به درد طولانی مدت یا بی‌حسی در ناحیه‌های مختلف دهان خواهد شد.

درد دندان بعد از کشیدن با داروهای مسکن قابل کنترل است.

  • جراحی دندان عقل: درد پس از کشیدن دندان عقل یکی از مشکلات رایج است که بسیاری از افراد تجربه می‌کنند. این درد به‌دلیل التهاب و تورم ناشی از خارج کردن دندان‌ها از لثه و استخوان ایجاد می‌شود. شدت درد می‌تواند متفاوت باشد، اما بیشتر بیماران در چند روز اول پس از عمل دندان عقل، آن را تجربه می‌کنند و با مصرف مسکن‌های تجویز شده و استراحت کاهش می‌یابد.
  • برای بسیاری از افراد، هزینه کشیدن دندان عقل یکی از دغدغه‌های مهم است، اما با توجه به اهمیت جلوگیری از مشکلات جدی‌تر در آینده، این هزینه‌ها قابل توجیه هستند.

علت درد لثه بعد از کشیدن دندان

درد دندان بعد از کشیدن تا چند روز طبیعی است؟

درد شدید اولیه (روزهای 1-2): درد شدید بلافاصله با از بین رفتن اثر بی‌حسی شروع می‌شود و در 24 تا 48 ساعت اولیه پس از جراحی به اوج خود می‌رسد. این درد به‌طور معمول ناشی از آسیب به بافت‌های اطراف محل کشیدن دندان و التهاب است. در این دوره، استفاده از داروهای مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک می‌تواند به کاهش شدت درد کمک کند. این درد شدید اما موقتی است و با گذشت زمان کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید  از کجا بدانیم درد دندان به عصب رسیده است؟

درد متوسط (روزهای 3-5): پس از 48 ساعت اولیه، درد کمی کاهش می‌یابد. در این مرحله، لثه و بافت‌های اطراف در حال شروع فرایند ترمیم هستند. درد در این دوره ممکن است همچنان وجود داشته باشد، اما باید به‌تدریج کاهش یابد. مصرف مسکن‌های خفیف‌تر و اجتناب از فعالیت‌های سنگین به مدیریت این درد کمک خواهند کرد.

ناراحتی خفیف (هفته اول و دوم): در طول هفته اول و دوم پس از کشیدن دندان، درد باید به میزان قابل‌توجهی کاهش یابد و به ناراحتی خفیف یا حساسیت تبدیل شود. در این مرحله، حفره دندان شروع به پر شدن با بافت گرانولاسیون می‌کند که نشان‌دهنده بهبودی است. در این مدت همچنان احساس ناراحتی یا حساسیت در محل کشیدن دندان وجود دارد، اما این علائم نباید مانع از فعالیت‌های روزمره شوند.

پایان درد (هفته دوم به بعد): تا پایان هفته دوم، بیشتر افراد دیگر هیچ گونه دردی را تجربه نمی‌کنند یا تنها ناراحتی خفیفی دارند. اگر درد به‌طور کامل از بین نرفته باشد، باید بهبود آن به‌تدریج و به‌صورت روزانه ادامه یابد. در این مرحله، عدم وجود درد یا ناراحتی نشان‌دهنده بهبودی کامل است.

علائم درد غیرطبیعی

  • افزایش درد پس از چند روز: اگر درد پس از گذشت چند روز از جراحی به‌جای کاهش، افزایش یابد، ممکن است نشان‌دهنده حفره خشک یا عفونت باشد.
  • درد شدید و غیرقابل تحمل: اگر درد با مصرف مسکن‌ها تسکین پیدا نکند و به شدت ادامه یابد، ممکن است نشانه‌ای از وجود مشکلی جدی باشد. این وضعیت نیازمند توجه فوری پزشک است.
  • تورم پایدار یا تب: تورمی که به‌جای کاهش، افزایش یابد یا همراه با تب باشد، نشان‌دهنده عفونت است. در این شرایط می‌بایست به‌صورت فوری به دندانپزشک مراجعه کنید تا از پیشرفت عفونت جلوگیری شود.

درای ساکت

شاید نام درای ساکت، برای شما اندکی نا آشنا باشد. اما حفره خشک یا درای ساکت، یکی از رایج ترین و متداول ترین دلایلی است که می تواند منجر به ایجاد درد دندان بعد از کشیدن آن شود. اما اصلا حفره خشک چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که بعد از کشیدن دندان، در محل کشیده شدن دندان، لخته خونی ایجاد می شود.

این لخته در ادامه روند درمان و ترمیم استخوان و لثه نقش به سزایی دارد. در نتیجه باید مراقبت های لازم برای محافظت از این لخته خونی انجام گیرد. حال اگر به خوبی از لخته خونی مذکور مراقبت نشد، این لخته جا به جا شده و جای زخم، استخوان و عصب به صورت یک حفره در معرض ارتباط با محیط قرار می گیرد. این مسئله بسیار دردناک خواهد بود و باید فورا به یک دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید.

آسیب دیدن عصب فک

گاهی اوقات ممکن است که دندان کشیده شده در نزدیکی عصب فک یا دندان قرار داشته باشد و کشیدن آن منجر به آسیب دیدگی عصب دندان و ایجاد درد شود . معمولا اگر دندانی مشکوک به مجاورت با عصب باشد حتما از ناحیه ی دندان اسکن دقیق گرفته می شود به طور کامل آگاهی های لازم به بیمار داده میشود تا با رضایت کامل کشیدن دندان انجام شود زیرا در بعضی از موارد آسیب به عصب اجتناب ناپذیر است علی رغم اینکه این اتفاق بسیار نادر می باشد، لکن بهتر است در صورت بروز این مشکل به یک دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید.

درد دندان بعد از کشیدن تا چند روز طبیعی است

مراقبت‌های بعد از کشیدن دندان

برای اینکه بتوان درد دندان بعد از کشیدن آن را تا حد ممکن کاهش داد و همچنین روند بهبود و درمان لثه را تسریع کرد، بهتر است بعد از کشیدن دندان، دستورالعمل هایی را برای مراقبت از آن انجام داد.

مسلما کشیدن دندان با خونریزی همراه است. برای متوقف کردن خونریزی، باید گاز پانسمان را روی آن قرار داده و تا حداقل 1 ساعت، آن را محکم فشار دهید. سپس گاز پانسمان را برداشته و بستنی یا نوشیدنی خنک میل نمایید. همچنین تا حد ممکن از حرف زدن خودداری نمایید. این کار باعث می شود که زخم شما باز شود و خونریزی ادامه یابد.

اما نکات دیگری نیز برای جلوگیری از درد دندان بعد از کشیدن وجود دارد که در ادامه به ذکر آنها خواهیم پرداخت

  • خوردن غذاهای ولرم یا سرد و عدم میل کردن غذاهای گرم.
  • خودداری از سیگار کشیدن تا چند روز.
  • پرهیز از تف کردن و مکیدن.
  • پرهیز از مسواک زدن حداقل 24 تا 48 ساعت بعد از کشیدن دندان در ناحیه جراحی .
  • بعد از 48 ساعت حتما ناحیه ی جراحی مسواک زده بشه تا از تجمع غذایی جلوگیری بشه و روند بهبودی تسریع پیدا کند.
  • خودداری از استفاده از داروهای ضد التهاب.
  • استفاده از دهانشویه بعد از 24 ساعت از زمان کشیدن دندان.
  • استفاده از داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک.
  • خودداری از ورزش رفتن یا انجام کارهای سنگین در 24 ساعت اول .

رعایت نکردن هر کدام از موارد بالا، ممکن است شما را با درد بسیار شدیدی مواجه نماید. در صورت بروز هرگونه مشکل، شما می توانید با کادر درمانی ما در ارتباط باشید.

سخن پایانی

با این که کشیدن دندان یک عمل معمول در دندانپزشکی است، اما فرایند بهبودی نیازمند دقت و مراقبت ویژه دارد. با مراقبت اطمینان حاصل می‌گردد که دهان به‌بهترین شکل ممکن ترمیم می‌شود و درد و ناراحتی به‌حداقل می‌رسد. با درک علل درد دندان بعد از کشیدن، رعایت نکات مراقبتی و آگاهی از زمان نیاز مراجعه به دندانپزشک، می‌توانید این دوره را با موفقیت و بدون مشکل پشت سر بگذارید.

با پیروی از دستورالعمل‌های ارائه شده، قادر خواهید بود که درد را به‌طور موثر مدیریت نمایید. همچنین خطر عوارض جانبی را به‌حداقل برسانید و بهبودی سریع‌تر و کامل‌تری را تجربه کنید.

سوالات متداول

  1. درد دندان بعد از کشیدن چقدر طول می‌کشد؟

این درد بین ۳ تا ۷ روز بعد از کشیدن دندان ادامه دارد. میزان درد به‌مرور زمان کاهش می‌یابد.

  1. برای تسکین درد دندان بعد از کشیدن چه کاری می‌توانم انجام دهم؟

می‌توانید درد را با مصرف داروهای مسکن تجویز شده، استفاده از کمپرس سرد، استراحت کافی و رعایت دقیق دستورات مراقبتی دندانپزشک مدیریت کنید.

  1. چگونه می‌توان از بروز حفره خشک جلوگیری کرد؟

برای پیشگیری اقداماتی چون استفاده از نی، مصرف دخانیات و شستشوی شدید دهان در چند روز اول پس از جراحی ممنوع است.

  1. آیا درد در دندان‌های اطراف محل کشیدن دندان طبیعی است؟

بله، احساس ناراحتی در دندان‌های اطراف محل کشیدن دندان طبیعی است.

  1. چه زمانی باید بعد از کشیدن دندان به دندانپزشک مراجعه کنم؟

اگر پس از روز سوم درد افزایش یافت، علائم عفونت (مانند تب، تورم یا خروج چرک) را مشاهده کردید یا مشکوک به حفره خشک هستید، باید سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید.

3.6/5 - (13 امتیاز)
فیس بوک
توییتر
لینکدین
تامبلر
پین ترست
رددیت
ایمیل
تصور کنید که یک دندان آسیب‌دیده، که سال‌ها از کار افتاده و به‌دلیل پوسیدگی به درد و ناراحتی تبدیل شده، با دستان ماهر یک دندانپزشک ترمیم می‌شود. این...
بارداری، یکی از زیباترین و درعین‌حال حساس‌ترین دوره‌های زندگی برای هر زنی است. در این دوران، بدن مادر تغییرات شگرفی را تجربه می‌کند که گاهی اوقات ب...
دندان درد، یکی از شایع‌ترین دردهایی است که بسیاری از افراد در طول زندگی تجربه می‌کنند، اما آیا می‌دانید که این درد ساده می‌تواند به عارضه‌ای جدی‌تر...
درد دندان یکی از شایع‌ترین مشکلات دهان و دندان است که می‌تواند شدت‌های مختلفی داشته باشد. در برخی موارد، درد دندان به حدی شدید است که فعالیت‌های رو...
عفونت دندان عقل، یا همان پری‌کرونیت، یک مشکل رایج در دندانپزشکی است که معمولاً در افرادی رخ می‌دهد که دندان‌های عقل آن‌ها به‌طور کامل از لثه بیرون ...
دندان عقل یا Wisdom tooth که با نام‌های دندان آسیای سوم یا سومین دندان مولار (M3) نیز شناخته می‌شود، مجموعه‌ای از چهار دندان در انتهای هر دو قوس فک...
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید.

درخواست شما با موفقیت ثبت گردید. و به زودی توسط پشتیبان وب سایت دکتر نازنین نوربخش بررسی میشود.

کاربر گرامی! درباره علت های درد دندان بعد از کشیدن و مراقبت های بعد از کشیدن نیاز به راهنمایی دارید؟!

جهت ثبت درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل کنید.