ایمپلنت دیجیتال یا معمولی؟ کدامیک بهتر است؟ این سوالی است که بسیاری از متقاضیان کاشت ایمپلنت از دکتر نازنین نوربخش می پرسند. همانطور که میدانید کاشت ایمپلنت یک روش جایگزین کردن دندان های از دست رفته می باشد. در این روش، پس از سوراخ کردن استخوان فک، پایه های ایمپلنت درون استخوان مذکور قرار داده می شوند و بعد از بهبود یافتن این استخوان و سطح لثه، روکش ایمپلنت بر روی پایه های آن قرار می گیرد که ظاهری مانند دندان های طبیعی را برای شما به ارمغان می آورد. این روش بازسازی لبخند، یک روش حساس و کاملاً پیچیده محسوب می شود. پس بیایید به این سوال پاسخ دهیم که ایمپلنت دیجیتال یا معمولی؟ کدامیک بهتر است؟
آشنایی با ایمپلنت دیجیتال
اولین قدم برای انتخاب ایمپلنت دیجیتال یا معمولی آشنایی با ایمپلنت دیجیتال می باشد. ایمپلنت دیجیتال یکی از بروزترین روش های کاشت ایمپلنت محسوب می شود که در آن از تجهیزات و تکنولوژی های جدید روز دنیا استفاده می شود.
از جمله ویژگی های این روش کاشت ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- راهنمایی دقیق اسکن ها : این روش به دندانپزشک کمک می کند که با مشاهده و بررسی اسکن های فکی یک دید دقیق از وضعیت تراکم استخوان فک شما داشته باشد، این کار باعث کاهش نزدیک به صفر امکان خطا و افزایش سرعت عمل دندانپزشک خواهد شد.
- حدس زدن کمتر: هنگامی که تمامی ابعاد استخوان فک و جراحی، تحت کنترل دندانپزشک باشد، وی می تواند با اطمینان بیشتری، مراحل جراحی را به اتمام رساند.
- وجود گاید سرجری : گاید سرجری یک قالب پلاستیکی از فک شماست که براساس اسکن ها و قالب های فک شما ساخته میشود و روی آن محل دقیق جایگذاری پایه ایمپلنت مشخص شده است .
- زخم های کمتر و بهبودی سریعتر: وقتی که دندانپزشک از گاید جراحی ایمپلنت استفاده کند نیازی به ایجاد برش روی لثه و کنار زدن از روی استخوان نیست عدم وجود برش و بخیه باعث افزایش و تسریع روند بهبودی بیمار میشود .
مراحل کاشت ایمپلنت دیجیتال
قدم بعدی که می تواند در بحث انتخاب ایمپلنت دیجیتال یا معمولی به ما کمک کند، آشنایی با مراحل ایمپلنت دیجیتال می باشد. همانطور که میدانید اشعه ایکس و سی تی اسکن تحول شگرفی را در علم پزشکی به وجود آورده است. به همین خاطر از این اختراع شگفت انگیز در کاشت ایمپلنت نیز استفاده می شود که دندانپزشکان قبل از انجام عمل، بتوانند آناتومی کلی فک را مشاهده کنند.
به طور کلی پروسه کاشت ایمپلنت دیجیتال شامل موارد زیر می باشد:
- اسکن کلی ناحیه فک: این اسکن به جراحان اجازه می دهد که تصویری سه بعدی از فک بیمار داشته باشند. از جمله مواردی که در این اسکن لحاظ می شود می توان به حفره های سینوسی، بافت های عصبی، تراکم استخوان، موقعیت دندان ها و خود فک اشاره داشت.
- ایجاد مدل سه بعدی از فک: پس از انجام سی تی اسکن، می توان با استفاده از نرم افزارهای مخصوص، یک مدل سه بعدی از فک شما تهیه کرد. این مدل به قرار دادن ایمپلنت ها در موقعیت مکانی درست و عدم ایجاد برشهای غیر ضروری کمک میکند.
- تهیه گاید جراحی: پس از اینکه مدل سه بعدی فک شما حاضر شد، یک گاید پلاستیکی که برا اساس فک و دندانهای شما ساخته شده است و به طور دقیق مدل قرارگیری ایمپلنت را نیز مشخص میکند توسط لابراتوار یا دندانپزشک ساخته میشود .
- کاشت ایمپلنت: پس از اینکه گاید جراحی آماده شد، اکنون دندانپزشک می تواند برای کاشت ایمپلنت در بهترین موقعیت اقدام نماید و با قرار دادن گاید در فک شما محل دقیق قرارگیری ایمپلنت را دریل کرده و پایه ایمپلنت را جایگذاری میکند .
مزایای ایمپلنت دیجیتالی
برای اینکه بتوانیم به سوال ایمپلنت دیجیتال یا معمولی بهتر است، پاسخ دهیم، باید با مزایای ایمپلنت دیجیتال نیز آشنا شویم. این روش کاشت ایمپلنت، دارای مزایای زیر می باشد:
- استفاده از تصاویر سی تی اسکن سه بعدی: این مسئله باعث می شود که کاشت ایمپلنت راحت تر و بدون درد باشد.
- استفاده از نرم افزارهای مخصوص جهت طراحی راهنمای جراحی: این نرم افزار با استفاده از هوش مصنوعی میتواند یک برنامه جراحی موفق را طراحی نماید.
- قابل پیش بینی بودن
- افزایش سرعت عمل جراح
- افزایش ایمنی جراحی
- کاهش ضرورت پیوند استخوان
- افزایش دوام ایمپلنت های موجود در بافت نرم فک
- مناسب برای کسانی که استخوان فک آنها تحلیل رفته است
- قرار دادن دقیق پایه های ایمپلنت در موقعیت هایی که از قبل برنامه ریزی شده است.
- جلوگیری از سردرگمی دندانپزشک
معایب ایمپلنت های دیجیتالی
از آنجایی که هیچ چیزی در جهان هستی کامل نیست، کاشت ایمپلنت دیجیتال نیز معایب منحصربهفردی دارد. از جمله این معایب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این نوع از کاشت ایمپلنت برای تمامی متقاضیان توصیه نمی شود. در نتیجه باید تمامی شرایط لازم را در نظر گرفت.
- جراحان و دندانپزشکان برای اینکه بتوانند از امکانات و تکنولوژی های موجود در این روش به نحو احسن استفاده کنند، باید آموزشهای لازم را ببینند.
- برنامه ریزی حرف اول را در این روش می زند و دندانپزشک باید تا حد ممکن اقدامات لازم را انجام دهد.
کاشت ایمپلنت دیجیتال یا معمولی، کدام بهتر است؟
اکنون نوبت آن است، به این سوال پاسخ دهیم که ایمپلنت دیجیتال بهتر است یا معمولی؟ همانطور که در این مقاله ذکر شد، ایمپلنت دیجیتال دارای مزایای فراوانی میباشد اما معایبی نیز دارد. به همین خاطر استفاده از روش کاشت ایمپلنت دیجیتال یا کاشت ایمپلنت معمولی بهتر است به عهده تصمیم و تشخیص پزشک می باشد. به طور کلی در موارد زیر کاشت ایمپلنت دیجیتال پیشنهاد می شود:
- روش All-On-Four
- روش All-On-Six
- روش All-On-Eight
- کسانی که میخواهند نتیجه مطلوب تری بگیرند.
- افراد دارای مشکلات تراکم استخوان
- متقاضیان ایمپلنت فوری یا ایمپلنت یک روزه
- افرادی که بدون دندان هستند
- مناسب برای بخش های حساس دهان
- استفاده در زمان هایی که ایمپلنت های دیگری نیز وجود دارد.
ما در مجموعه دندانپزشکی دکتر نازنین نوربخش به عنوان متخصص ایمپلنت دندانی با در اختیار داشتن تکنولوژی های روز دنیا در خدمت هموطنان عزیز هستیم تا خدمات مربوط به ایمپلنت دیجیتال را با بهترین کیفیت انجام دهیم. شما می توانید همین الان نوبت خود را رزرو کنید.